Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pedepsele primite de huliganii protestelor anti-pandemie din Piața Unirii. Decizia Curții de Apel București

Your browser doesn't support HTML5 video.

Curtea de Apel București a condamnat definitiv 12 dintre huliganii care, în urmă cu trei ani, au atacat forțele de ordine în timpul protestelor ce vizau măsurile impuse de autorități în pandemie.  

La aproape trei ani de la acele violențe remarcabile din zona Pieței Unirii, atunci când mai mulți vandali au deturnat protestele celor care nu erau de acord cu măsurile luate de autorități în timpul pandemiei, judecători au stabilit vinovăția a nu mai puțin de 12 inculpați acuzați de ultraj, dar și de tulburarea liniștii și ordinii publice, ba chiar unii de furt.

Dincolo de violențe, de faptul că aceștia au atacat forțele de ordine cu bolovani, borduri și tot ce le-a căzut la îndemână, rănindu-i pe mulți dintre ei, au provocat distrugeri la nivelul magazinelor cărora le-au spart vitrinele, pe unele chiar le-au jefuit.

Acum instanța de judecată a stabilit că aceștia sunt vinovați, așa încât judecătorii au dispus pedepse cuprinse între un an și două luni și doi ani și opt luni de închisoare, însă majoritatea cu suspendare.

Inculpații condamnați sunt obligați să presteze muncă în folosul comunității între 65 de zile și 100 de zile. Pe de altă parte, doi dintre cei care au fost condamnați pentru ultraj vor ajunge în spatele gratiilor. Asta pentru că ei aveau deja alte condamnări, unele cu suspendare, sub supraveghere.

Citește și
oameni strada
Studiu: Sloganurile politicienilor nu îi mai mișcă pe oameni. Ce alimentează electoratul partidelor extremiste

Trei dintre cei condamnați acum de Curtea de Apel București, fiind încă minori, vor fi atenți, supravegați fie de autorități, fie de părinți.

Pe de altă parte, Curtea de Apel București a dispus ca toți cei 12 huligani să-i plătească unuia dintre răniți 7.000 lei daune.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult