Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dosarul Mineriadei s-ar putea întoarce la Parchet. Reacția lui Ion Iliescu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 s-ar putea întoarce la Parchetul Militar chiar înainte să înceapă judecata propriu-zisă.

După ce au aşteptat mai bine de 25 de ani ca să îi vadă în boxa acuzaţilor pe foştii lideri politici şi militari suspectaţi de infracţiuni contra umanităţii, victimele evenimentelor sângeroase din 1990 cer că ancheta să fie reluată, pe motiv că lista inculpaţilor este mult prea scurtă.

Nici cei judecaţi nu văd cu ochi buni evoluţia dosarului, aşa că cer la rândul lor reluarea cercetărilor.

Procesul a fost mutat de data aceasta în sala de festivităţi a Tribunalului Bucureşti şi în sfârşit, sutele de victime ale mineriadei din 13-15 iunie 1990 au avut loc.

Doar că şi cei judecaţi pentru fapte contra umanităţii şi cei bătuţi de poliţie sau de mineri au cerut ca dosarul să se reîntoarcă la masa procurorilor, chiar dacă au trecut 25 de ani de la comiterea faptelor.

Citește și
Ion Iliescu
Primul termen în dosarul "Mineriada", în care este judecat Ion Iliescu

Judecat pentru infracţiuni contra umanităţii, Ion Iliescu nu vede cu ochi buni începerea procesului, cu atât mai puţin să se dea o decizie. Fostul preşedinte în funcţie în timpul evenimentelor din 13 -15 iunie 1990 le reproşează procurorilor că nu au început urmărirea penală împotriva lui şi că în 1990 acuzaţia pentru care a fost trimis în judecată nu era prevăzută de legea penală română.

Deşi au fost trimişi în judecată 14 inculpaţi, la tribunal a fost prezent doar Miron Cozma. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului se consideră însă victimă.

Victimele Mineriadei din 1990 vor să fie despăgubite pentru tot ce au îndurat. În plus cer sechestru pe averile lui Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgul Măgureanu, dar şi ale celorlalţi inculpaţi.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult