Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mazăre, la mâna judecătorilor din Madagascar. Când ar putea fi extrădat în România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministerul Justiţiei a cerut, oficial, extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar.

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Ana Birchall, care asigură interimatul la Justiţie. Întreaga documentaţie a fost trimisă autorităţilor din ţara africană, înainte ca judecătorii de acolo să decidă dacă fostul primar din Constanța mai rămâne în arest.

Ana Birchall: ”Dosarul de extrădare a domnului Radu Ștefan Mazăre a fost predat autorităților competente din Republica Madagascar. La ora 08:00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 09:00 a fost predat Ministerului Justiției. Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum și toate documentele transmise de instanțele competente din țara noastră, atât în limba română, cât și traduse autorizat în limba franceză.”

Actele au ajuns în Madagascar cu doar câteva ore înainte ca fostului primar al Constanței să îi expire mandatul de arestare provizorie, emis miercurea trecută. Radu Mazăre fusese prins, susţin surse locale, într-un aeroport, înainte să zboare cu o cursă internă. Mazăre era dat în urmărire internaţională de mai bine de un an, cu mult înainte de a fi condamnat definitiv în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje.

De sâmbătă seara, când Ana Birchall a pus sigiliul pe cererea de extrădare, ministerul a trimis actele pe trei canale: prin poştă electronică, prin curierul Ministerului de Externe, dar şi prin intermediul Interpolului. Judecătorii din Madagascar ar putea cere însă oricând date şi documente suplimentare, dacă cele trimise deja nu sunt suficiente.

Citește și
Radu Mazare
Procedura de extrădare a lui Mazăre se complică. Misiune contracronometru pentru Ministerul Justiţiei

Ca să fie siguri că cererea şi dosarul lui Mazăre ajung la timp în Madagascar, oficialii Ministerului Justiției au lucrat în acest weekend la foc continuu. S-au tradus peste 600 de file trimise de instanţele de judecată. Aşa că de-acum decizia dacă îl extrădează sau nu le aparţine judecătorilor malgaşi.

Surse judiciare din Madagascar susţin că procedurile de extrădare pot dura câteva luni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult