Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Manfred Weber, reacție dură după punerea sub control judiciar a lui Kovesi: Este total inacceptabil

Manfred Weber a reacționat imediat după la punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi, avertizând că va cere o dezbatere în plenul PE asupra acestei chestiuni ”total inacceptabile și fără precedent în Europa”.

Weber a făcut apel la statele membre să ia atitudine față de inculparea fostei șefe a DNA și a cerut PES și ALDE – familiile europene din care fac parte partidele conduse de Dragnea și Tăriceanu – să se delimiteze de acțiunile coaliției aflate la putere în România.

Mesajul lui Weber pe Twitter: "Sunt foarte îngrijorat despre știrile privind ancheta demarată împotriva Laurei Codruța Kovesi, candidatul Parlamentului European la șefia Parchetului European. Acest lucru este total inacceptabil în Europa și fără precedent pentru o țară care deține președinția rotativă a Uniunii. Fac apel la ceilalți membri ai Consiliului să ia atitudine împotriva acestui lucru și cer Comisiei Europene să garanteze că această procedură de selecție este una corectă și independentă. Ne așteptăm la o reacție puternică din partea prim-vivcepreședintelui Comisiei, Frans Timmermans. Dacă ancheta împotriva dnei Kovesi nu va fi oprită, vom cere o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European. De asemenea, facem apel la PES și la ALDE party să ia atitudine împotriva celor două partide surori din Guvernul României".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult