Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Magistraţii ar putea redeschide un dosar vechi de corupție în care e vizat Gabriel Oprea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea își îndreaptă atenția spre Tribunalul București. 

Instanța ar putea să dispună redeschiderea unui dosar mai vechi de corupție care îl vizează pe fostul demnitar și care a fost închis din lipsă de probe.

La mijloc ar fi o șpagă de o jumătate de milion de euro pe care ar fi plătit-o omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

E un dosar care s-a plimat mai întîi la instansța supremă, care și-a declinat competența la Tribunalul București. Este o solicitare din partea DNA, care cere redeschiderea anchetei după un denunț făcut de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Potrivit unor surse, în urmă cu 5 ani acesta ar fi declarat că i-ar fi plătit 500.000 de euro lui Gabriel Oprea pentru partidul pe care-l conducea atunci, UNPR, iar în schimb i s-ar fi asigurat protecție.

Citește și
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea: România are nevoie de un stat puternic şi o Justiţie puternică, fără abuzuri

În primă fază, ancheta nu a confirmat acuzațiile lui Urdăreanu, astfel că procurorii DNA au clasat dosarul, pe motiv că nu există probe.

Acum, actualii șefi ai DNA au luat decizia să infirme această soluție, pe motiv că este netemeinică și nelegală. Dar, pentru ca investigațiile să fie reluate, este nevoie de undă verde din partea unui judecător.

La vremea respectivă, Gabrel Oprea a spus că respinge categoric aceste acuzații, că îl cunoaște pe Urdăreanu, cu care a fost și coleg de partid, dar că nu a primit de la el 500.000 de euro, mai ales că la acea pretinsă dare de bani ar fi asistat un alt om de afaceri, Nicolae Dumitru.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult