Modifica setarile cookie
Toate categoriile

După 8 ani, DNA a clasat un dosar al fostului ministru Relu Fenechiu, acuzat că ar fi luat o mită de 4,3 milioane euro

DNA a clasat un dosar al lui Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor și ex-lider al PNL Iași, acuzat în 2016 că ar fi primit o mită de 4,3 milioane de euro ca să intervină pentru a asigura finanțarea de către Ministerul Educației a unui program.

Potrivit G4media, clasarea a fost dată pe 23 ianuarie 2024 și este semnată de procurorul George Adrian Matei, cel care instrumentează dosarul Vaccinurilor în care sunt anchetați fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Matei este și cel care a instrumentat dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman în urma căruia fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost trimis după gratii.

Anchetatorii arătau într-un comunicat din 2016 că, în perioada 2008 - 2014, Relu Fenechiu a pretins și a primit de la reprezentanții unei societăți comerciale suma de circa 4.300.000 de euro pentru a asigura finanțarea de către Ministerul Educației Naționale a etapei a V-a a Programului ''Sistem Educațional Informatizat'' (SEI), atribuirea contractului către firma respectivă și derularea acestuia în bune condiții.

''Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenția să la persoane cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Educației Naționale, asupra cărora avea influenta la acel moment'', preciza DNA.

Citește și
relu fenechiu
Fostul ministru Relu Fenechiu, condamnat în martie, a fost eliberat condiţionat. Prejudiciul NU a fost recuperat

O parte din suma de bani pretinsă - 2.500.000 euro - a fost remisă în numerar suspectului, în două tranșe, printr-un intermediar, mai susțineau anchetatorii.

De ce s-a clasat dosarul lui Fenechiu

Potrivit sursei citate, ”în ce privește sumele de 2,5 milioane de euro care ar fi fost primite cash de Relu Fenechiu, procurorul a ajuns la concluzia că martorul – presupus cărăuș al banilor – a văzut doar niște plicuri și o geantă diplomat și ar fi auzit că în interior erau bani, dar nu i-ar fi văzut efectiv”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult