Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dosarul mitei de la PSD. Nume grele din partid, chemate la DNA pentru explicații

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fostul vicepremier Mihai Fifor și fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc au fost chemați la DNA Timișoara, să dea explicații în dosarul mitei de la „Direcția Regională de Drumuri și Poduri”.

Numele celor doi demnitari au fost vehiculate în contextul în care trei parlamentari de la PSD sunt urmăriți penal. În stenograme ar apărea și numele Vioricăi Dăncilă, care a insistat, însă, că nu are nicio implicare în scandal.

Fifor, la audieri

 

Fostul vicepremier și ministru de Interne Mihai Fifor a fost chemat la audieri, la DNA, după ce numele său a apărut în stenogramele interceptărilor făcute în dosarul mitei de la Direcția de Drumuri Timișoara, în care sunt urmăriți penal trei parlamentari PSD.

Demnitarul a fost citat ca martor.

Citește și
Fifor si Jivan la DNA Timisoara
Fifor şi Cuc, chemaţi la audieri în dosarul şpăgilor de la vamă în interesul PSD

Mihai Fifor, senator PSD: „Nu am cunoștință de tot ce s-a întâmplat în acest dosar, am văzut în presă. Sunt lucruri pe care nu pot decât să le devaluez la modul cel mai ferm. Niciodată, nimeni nu mi-a cerut să îmi exercit în vreun fel influența sau autoritatea pentru angajări sau orice fel de problemă".

A fost audiat și Eilian Pintea

 

La DNA Timișoara a fost audiat și Emilian Pintea, fostul șef de cabinet al cancelariei vicepremierului Fifor. La ieșirea de la audieri, el a susținut că s-a „prevalat de dreptul la tăcere”.

Numele lui Pintea apare pomenit într-o discuție dintre un consilier județean al PSD Arad și un șef al agenției de control și încasare din Vama Nădlac pe tema numirii liderului PSD Bocșa într-o funcție la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Răzvan Cuc, citat tot în calitate de martor

 

În același dosar, la DNA Timișoara a ajuns și fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc. Și el a fost chemat tot în calitate de martor.

La ieșire, Cuc a declarat că diverse persoane implicate în dosar s-ar fi folosit de numele lui pentru a obține funcții de conducere, dar a negat că ar fi știut de ele.

Răzvan Cuc, deputat PSD: „Nu m-a interesat să fac nicio numire. Numirile s-au făcut legal, din câte știu eu. Ce s-au făcut numiri în cadrul companiei, vorbesc de directori generali de companii, s-au făcut conform ordonanței 109. Restul, ce s-au făcut, au avut autonomie directorii din cadrul regionalelor să-și facă angajările. Mai multe persoane s-au folosit de numele meu, care probabil așa au simțit ei nevoia, mă rog, la momentul acela să se laude, mă gândesc, cu faptul că mă cunosc”.

Luminița Ivan a dat, la rândul ei, declarații la DNA  

Declarații a dat la DNA și deputata PSD de Caraș-Severin, Luminița Jivan.

Luminița Ivan, deputat PSD: „Mi s-a adus la cunoștință că am calitatea de martor în dosarul în care s-a discutat ca o posibilă influență pentru ocuparea unui post, în care se povestea de două ori despre numele meu. Nu am absolut nici o legătură”.

Despre dosarul mitei de la Direcția de Drumuri Timișoara a vorbit și fostul președinte PSD, Viorica Dăncilă. Fostul prim-ministru a susținut că nu are nicio implicare în acest caz și că "oricât de mult s-ar încerca să se ajungă la Viorica Dăncilă, nu se va ajunge, pentru că Viorica Dăncilă a fost și rămâne un om foarte corect”.

Până acum, parlamentarii PSD Gheorghe Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță sunt urmăriți penal de DNA pentru mai multe infracțiuni de corupție.

Șeful PSD Arad, Dorel Căprar, vizat de cele mai multe acuzații

 

Cele mai multe acuzații îl vizează pe șeful PSD Arad, Dorel Căprar, care ar fi avut ultimul cuvânt în cazul numirii în funcții publice a mai multor persoane.

Tot el ar fi pretins ca două dintre numiri să fie făcute în schimbul sumei de 5.000 de euro fiecare, iar banii să fie virați casieriei organizației județene de partid. La casiera organizației de partid ar fi avut obligația să plătească o taxa lunară și mai mulți șefi de instituții locale sau regionale - susținuți în acele posturi de formațiunea politică - iar cuantumul taxei era stabilit raportat la funcția deținută.

Ancheta în acest dosar a dus la începutul săptămânii la reținerea a opt persoane. Trei dintre ele au primit ulterior control judiciar pentru două luni, iar cinci sunt cercetate în stare de libertate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult