Daniel Horodniceanu, reacție după ce ministrul Justiției l-a ales pe Felix Bănilă la șefia DIICOT
"O să vedem, la momentul ăsta sunt foarte multe necunoscute în ceea ce priveşte activitatea mea viitoare", a declarat Horodniceanu miercuri, pentru AGERPRES, răspunzând unei întrebări referitoare la eventualitatea revenirii pe postul ocupat anterior la Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT.
Referitor la activitatea pe care a desfăşurat-o ca procuror-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu a precizat că intenţionează să organizeze în perioada următoare o conferinţă de presă în cadrul căreia să prezinte un bilanţ.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis luni către CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al DIICOT.
Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi - Daniel Horodniceanu, actualul procuror şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, care au susţinut interviurile la sfârşitul săptămânii trecute.
Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
Candidaţii au întocmit un proiect managerial privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de procuror şef al DIICOT. Ei trebuiau să depună şi cel puţin 10 lucrări pe care le-au întocmit în compartimentele în care şi-au desfăşurat activitatea, în ultimii cinci ani, precum şi ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, pe 16 martie, solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la DIICOT Iaşi după data de 19 mai, când îi încetează mandatul de procuror-şef.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!
Sursa: Agerpres
Etichete: diicot , tudorel toader , Daniel Horodniceanu
Dată publicare: 16-05-2018 11:07