Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Completul de 5 judecători de la ÎCCJ a dispus rejudecarea dosarului fostului ministru Niță

Your browser doesn't support HTML5 video.

Completul de 5 judecatori de la Înalta Curte a dispus, luni, rejudecarea dosarului fostului ministru al Energiei Constantin Niță, în dosarul în care a făcut contestație în anulare.

Termenul de judecată a fost fixat pe 15 aprilie.

Este vorba despre contestația în anulare a lui Niță împotriva sentinței definitive de condamnare la 4 ani de închisoare pentru fapte de corupție.

În decembrie 2018, Dan Șova și Constantin Niță au fost eliberați din închisoare, prin decizia completului Penal 2 al ÎCCJ, după ce aceştia au cerut în instanţă anularea pedepselor pe motiv că nu a fost respectată legea când s-au constituit completurile de 5 judecători.

Fostul ministru al Energiei Constantin Niţă, care până în 2016 a fost şi deputat PSD şi vicepreşedinte al social-democraţilor, a fost condamnat definitiv, pe 28 iunie 2018, la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Citește și
Elena Udrea
Prima reacţie a Elenei Udrea după eliberare. Cine a ajutat-o în închisoare

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Niţă i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia, UTI, cu Primăria Iaşi. Niţă ar fi intermediat o întâlnire între Urdăreanu şi fostul primar Gheorghe Nichita în schimbul unui comision de 5% din valoarea contractului. Banii din comision urmau să îi fie remişi lui Niţă în două forme - parţial în numerar şi parţial printr-un contract de consultanţă fictiv, încheiat cu o persoană de încredere din anturajul fostului ministru.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult