Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este Crin Bologa, propus ca șef al DNA de către ministrul Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a propus, marți, pe Crin-Nicu Bologa în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz.

După obţinerea acestui aviz, Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii noului şef al DIICOT.

Cine este Crin Bologa, propus ca șef al DNA

 

Crin-Nicu Bologa este prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, fiind în acelaşi timp şi purtător de cuvânt al instituţiei, potrivit Agerpres, care citează site-ul Ministerului Public. 

Crin Bologa a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca în 1995.

Citește și
Predoiu
Ministrul Predoiu a anunțat propunerile pentru conducerile Parchetului General, DNA și DIICOT

A fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău (1995-1999) şi procuror la Parchetul de pe lânga Tribunalul Sălaj în perioada 2008-2011, potrivit Agerpres, care citează site-ul magistrati.ro.

Din 1999 până în 2005 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

În 2005, a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei - Serviciul Teritorial Cluj, fiind eliberat din funcţie la cerere în decembrie 2007.

Începând cu ianuarie 2008, şi-a reluat activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

A fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în perioada ianuarie 2013-ianuarie 2016, se arată în evidenţa procurorilor numiţi în funcţii de conducere, publicată pe http://mpublic.eu/.

În ianuarie 2016 a fost reînvestit în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. A deţinut poziţia până în ianuarie 2019, potrivit evidenţei procurorilor numiţi în funcţii de conducere din iunie 2018, publicată pe http://mpublic.eu/.

Din iulie 2019 este prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, conform http://ptsalaj.mpublic.ro/

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult