Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazarea fictivă a refugiaților ucraineni, o afacere bănoasă pentru mai multe persoane din Prahova. Câți bani s-au sustras

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un nou lot de suspecți, care ar fi luat ilegal bani pentru a asigura cazarea și hrana refugiaților ucraineni, este în atenția anchetatorilor.

Polițiștii au făcut percheziții la 12 adrese din Prahova și București, pentru a obține probe în dosarele penale care-i vizează.

Descinderile au avut loc la sediul unei asociații, la o unitate de cazare și la domiciliile mai multor persoane. Cinci dintre acestea au fost duse la audieri.

Indivizii sunt suspectați că în perioada mai 2022 – martie 2023 ar fi depus la autoritățile publice documente care conțineau date nereale pentru a obține sprijinul acordat pentru cazarea și masa refugiaților.

Doar că la locuințele indicate de aceștia nu ar fi ajuns niciun cetățean ucrainean, iar banii obținuți au fost cheltuiți în alte scopuri.

Citește și
politia
”Afacerea” cu refugiați ucraineni. Cum au primit ilegal 2 milioane de euro mai mulți localnici din Maramureș

Prejudiciul estimat până în acest moment de anchetatori se ridică la aproape 1 milion și jumătate de lei. Infracțiunile vizate în acest caz sunt obținere ilegală de fonduri, spalare de bani, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult