Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alexander Adamescu cere să fie eliberat din închisoare. Planul pus la cale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Plasat sub control judiciar în Marea Britanie şi în aşteptarea unei decizii privind extrădarea în România, Alexander Adamescu a cerut joi Curţii de Apel Bucureşti să constate că mandatul de arestare emis în lipsă, pe numele său, ar fi încetat.

O eventuală decizie favorabilă l-ar salva de riscul de a mai fi trimis sub escortă în ţară, unde este vizat de acuzaţii de corupţie.

Ovidiu Oanță, corespondent Știrile ProTV: „Alexander Adamescu nu a venit personal în sala de judecată, este în continuare la Londra sub controlul autorităților judiciare britanice și a trimis doi avocați ca să convingă instanța că această măsură prevenitvă ar fi încetat. Apărătorii omului de afaceri susțin că potrivit legii penale române, în faza de urmărire penală, așa cum se află și Alexander Adamescu, arestarea preventivă nu poate dura mai mult de șase luni.

Procurorii DNA spun că nici vorbă să poată fi invocată această lege, câtă vreme el nu a fost arestat preventv în România și acel mandat încă nu a produs efecte. Este adevărat că în Marea Britanie a stat după gratii vreme de 12 luni, însă această reținere era în interiorul acelei proceduri de extrădare, pe care justiția britanică nu a tranșat-o.

Pronunțarea pe care ar trebui să o dea publicității Curtea de Apel București, în legătură cu această solicitare, ar putea lămuri cheia în care se află Alexander Adamescu. În ipoteza în care s-ar constata această măsură preventivă ar înceta de drept, atunci nu s-ar mai justifica nici darea în urmărire internațională și implicit cererea de extrădare în România nu s-ar mai justifica și el ar deveni un om liber, acolo, în Marea Britanie”.

Citește și
Alexander Adamescu
Fost spion britanic angajat să obțină informații sensibile din Guvernul României pentru Adamescu

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult