Visul imobiliar, transformat în coşmar. Apă care ţâşneşte din pereţi, case în care arzi de viu
Pentru mii de români, visul imobiliar a devenit un coşmar, după ce au ajuns să se mute în apartamente insalubre, unele de-a dreptul hrube îngropate în pământ. Este cazul unei femei care şi-a cumpărat un apartament la demisol într-un bloc nou din Popeşti Leordeni. După numai un un an apărut problemele: la fiecare ploaie mai puternică, apa îi iese pur şi simplu prin pereţi şi podea, igrasie este peste tot, astfel că i-au crescut ciuperci în colţurile camerei, iar gura de canalizare este chiar în faţa geamului ei.
Într-o situaţie asemănătoare a ajuns şi un tânăr care şi-a luat un apartament în Bragadiru, pentru care s-a îndatorat la bancă pe un sfert de secol. Când a intrat în noua casă, a văzut că sunt probleme la finisaje, a adus un flex şi o bormaşină şi a vrut să se apuce de reparat – dar când le-a băgat în priză, a constatat că nici măcar nu e racordat la curent electric.
În alte complexe rezidenţiale recent ridicate, locatarii riscă să ardă de vii, fără ca pompierii să îi poată salva. Şi asta pentru că multe nu au autorizaţie pentru securitate la incendiu – care abia de câţiva ani a devenit obligatorie şi pentru blocuri sub 11 etaje – iar regulile privind accesul maşinilor de pompieri nu sunt respectate. Aşa că se întâmplă ca autospecialele pur şi simplu să nu aibă loc pe stradă ca să ajungă la clădirea în flăcări, aşa cum au păţit în primăvara acestui an locatarii dintr-un bloc nou, în sectorul 4 al Capitalei.
Oamenii nici nu s-au gândit că se vor confrunta cu astfel de situaţii atunci când s-au îndatorat pe ani sau decenii întregi pentru a-şi lua apartamente noi. Mulţi nu ştiu că există online ghiduri gratuite, realizate de experţi, care îi pot ajuta să se orienteze pe această piaţă.
Pe platforma imoExpert lansată de Imobiliare.ro găsiţi astfel de ghiduri care vă explică, de exemplu, la ce detalii să fiţi foarte atenţi la vizionarea unui apartament nou, cum să luaţi un credit în condiţii cât mai avantajoase, care este „preţul corect” al unei locuinţe sau ce zone să evitaţi ori, după caz, să căutaţi.
O altă variantă oferită de aceeaşi platformă este să discutaţi direct cu un expert imobiliar, un evaluator sau un jurist prin intermediul imoExpert. Şi în acest caz, „consultaţia” este absolut gratuită.
Sursa: Pro TV
Etichete: imobiliare , canal , rezidentiat , autospeciale , imoexpert
Dată publicare: 23-07-2018 18:32