Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi date în scandalul Cambridge Analytica. Au fost folosite datele personale a 87 de milioane de utilizatori

Facebook a anunțat, miercuri seara, că numărul persoanelor care au fost afectate de scandalul Cambridge Analytica ar fi de 87 de milioane, nu de 50 cum s-a crezut inițial.

 

Potrivit reprezentanților companiei, firma de consultanță politică ar fi preluat datele personale a 87 de milioane de persoane, cu 37 de milioane mai multe decât anunțase anterior Christopher Wylie, cel care a scos la suprafață această scurgere masivă de informații, informează BBC News.

Mai mult de atât, reprezentanții rețelei de socializare au confirmat că afectați sunt și utilizatori din afara Statelor Unite. Informația a fost făcută de directorul de tehnologie al Facebook, Mike Schroepfer, la câteva ore după ce Comisia pentru Comerț a SUA a anunțat că fondatorul companiei, Marl Zuckerberg, urmează să fie audiat în 11 aprilie.

„Această audiere va fi o ocazie importantă de a face lumină asupra unor probleme critice privind protecţia datelor consumatorilor şi de a-i ajuta pe toţi americanii să înţeleagă mai bine ce se întâmplă cu informaţiile lor personale online. Apreciem disponibilitatea dlui Zuckerberg de a depune mărturie în faţa comisie”, a precizat Comisia pentru energie şi comerţ.

Citește și
Dan Muresan
Misterul morții lui Dan Mureșan și legătura cu Cambridge Analytica: ”Ar fi fost otrăvit”

Facebook se află în plin scandal în urma dezvăluirii că firma britanică de consultanţă Cambridge Analytica a folosit datele personale a circa 50 de milioane de utilizatori ai reţelei, fără consimţământul acestora, pentru campania prezidenţială a lui Donald Trump în 2016.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult