Gadgeturile care țin locul profesorului de muzică sau care se transformă într-un aparat foto vechi
Your browser doesn't support HTML5 video.
Sunt doar câteva dintre sutele de gadgeturi prezentate zilele acestea la o conferinţă pentru start-up-uri, în Berlin. Pentru cele mai multe, inventatorii lor încă strâng bani sau caută investitori ca să le poată lansa pe piaţă.
La prima vedere, un violonist pare nelalocul lui la un târg de tehnologie. Dar, acesta a inventat un gadget care ţine loc de profesor de vioară. Dispozitivul constă într-un cârlig care se prinde de coada viorii şi măsoară vibraţiile, deci şi notele. Apoi, prin bluetooth, le transferă pe telefon sau tabletă, împreună cu indicaţii pentru violonistul aspirant.
"Ne adresăm începătorilor, celor care vor să înveţe să cânte la un instrument muzical. Noi îi vom ajuta" , a povestit Yeong Min, fondatorul gadget-ului.
Pentru nostalgicii care visează la aparatele foto de pe vremuri, câţiva tineri au creat o aplicaţie în stare să transforme telefonul mobil în aşa ceva. Aplicaţia îi permite utilizatorului să facă doar 24 de fotografii, apoi face o pauză de 10 minute, ca şi cum ar schimba filmul. În plus, fotografiile sunt disponibile abia după 72 de ore, cât dura odată developatul.
Un roboţel-minge combină pasiunea pentru tehnologie a celor mici cu avantajele jocului clasic. "Storybot e o consolă de divertisment fără ecran. Îi determină pe copii să se joace fizic şi unii cu ceilalţi. Ideea e că există mai multe personaje dintre care ai de ales. Şi fiecare are altă voce şi altă poveste", a povestit Meir Biton, fondatorul aplicației Storybot.
Iar câţiva tineri din Ungaria au inventat un dispozitiv antifurt pentru telefon. O husă conectată prin bluetooth împiedică hoţul să închidă aparatul şi să dezactiveze GPS-ul. În plus, vine la pachet cu un dispozitiv de urmărire care va declanşa o alarmă dacă nu identifică telefonul pe o rază de cinci metri.