Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce este un chatbot, cum este creat și ce tipuri de chatboți există

Chatboții sunt instrumente digitale care folosesc inteligență artificială pentru a genera răspunsuri la întrebările utilizatorilor.

Majoritatea chatboților sunt ușor de accesat. Pentru a te putea conecta la interfața de chat poți să introduci numărul de telefon sau adresa de e-mail.

Chatbot - ce este

Chatboții sunt aplicații sau programe de calculator cu care utilizatorii pot interacționa printr-o interfață de chat.

Chatboții poți fi folosiți în diverse scopuri: răspunsuri la întrebări, scrierea de e-mailuri, generarea de imagini, rezolvarea de probleme matematice, scrierea de cod, etc.

Ce tipuri de chatboți există

Cel mai popular tip de chatbot care folosește inteligență artificială este ChatGPT.

Citește și
inteligenta artificiala
Chat GPT dezvoltă softul care identifică textele generate de AI. Ce limitări are

ChatGPT este un program care utilizează tehnologia GPT (Generative Pre-training Transformer) pentru a genera răspunsuri în conversații de tip chat.

GPT este un model de procesare a limbajului natural dezvoltat de OpenAI, care poate fi utilizat pentru diverse scopuri, cum ar fi generarea de conținut scris, răspunsuri la întrebări sau traducerea automată.

Compania a mai lansat și OpenAI AI Text Classifier, care este tot un model de limbaj antrenat pe baza multor exemple de texte scrise atât de oameni, cât şi de AI.

Este configurat să indice cât de probabil este ca un anumit text să fie generat de ChatGPT sau alt instrument similar.

În prezent, ChatGPT nu implică costuri de utilizare. Însă, Open AI a anunțat că va lansa un tip de abonament pilot denumit ChatGPT Plus. Costul pentru acest abonament va fi 20 de dolari pe lună și, în baza acestuia, utilizatorii pot accesa oricând programul, vor primi răspunsuri mult mai rapid și vor putea folosi funcții noi, potrivit openai.com.

Bing AI

Microsoft a lansat o versiune a motorului său de căutare Bing, în care a încadrat ChatGPT.

Utilizatorii pot pune întrebări, iar Bing examinează rezultatele de pe web pentru a găsi cel mai potrivit răspuns, potrivit blogs.microsoft.com.

De exemplu, utilizatorii pot obține informații despre ce ingredient să folosească pentru a înlocui ouăle.

După ce adresează întrebarea se va afișa răspunsul de care utilizatorii au nevoie fără să mai fie nevoie să se uite pe alte surse.

Un avantaj al utilizării acestui chatbot este că în momentul în care oferă informații afișează și sursele de unde a găsit informațiile respective.

În prezent, chatbotul BingAI este disponibil doar prin înscrierea pe o listă de aşteptare. Pentru utilizarea lui nu se percepe niciun cost.

Jasper AI

Jasper AI este un instrument de copywriting destinat companiilor. Acesta folosește inteligența artificială pentru a crea postări pe blog, postări pe social media, scripturi video și multe altele, potrivit jasper.ai.

De asemenea, Jasper AI este capabil să identifice erorile gramaticale și textele plagiate.

Chatbotul Jasper AI se poate folosi gratis timp de cinci zile, în care se pot genera texte cu un număr total de 10.000 de cuvinte, după care se percepe o taxă de 49 de dolari pe lună.

YouChat

YouChat este un program de calculator care folosește inteligența artificială și este capabilă să îndeplinească aceleași sarcini ca ChatGPT sau Japer. YouChat poate să compună texte, să rezolve exerciții de matematică, să scrie cod în limbaje de programare sau să traducă texte, potrivit zdenet.com

În momentul de față cel mai mare avantaj acestui chatbot este că poate fi accesat oricând, în comparație cu ChatGPT, unde uneori trebuie să aștepți ca să intri pentru că există foarte mulți utilizatori în momentul respectiv.

La fel ca chatbotul Bing AI, YouChat va afișa sursele de unde a extras informațiile pentru a răspunde la întrebări,

În prezent, pentru utilizarea chatbotului YouChat nu se percepe niciun cost.

Perplexity AI

Perplexity este o nouă interfață de căutare care utilizează tehnologii avansate de inteligență artificială, cum ar fi modelul GPT folosit de ChatGPT, pentru a oferi răspunsuri la întrebări.

De asemenea, la fel ca Bing AI și YouChat, chatbotul Perplexity AI va afișa și sursele de un a luat informațiile, potrivit pub.towardsai.net.

De asemenea, Perplexity AI le sugerează utilizatorilor cele mai populare subiecte, bazate pe interogările altor utilizatori.

Chatsonic

Chatsonic este un chatbot oferit de Google și are o mulțime de funcții, cum ar fi interogare vocală. 

Chatsonic este capabil să genereze imagini pe baza unui text.

Chatsonic are o perioadă în care se poate folosi gratis, după care se percepe un cost de 12.67 de dolari pe lună, potrivit dataconomy.com

Playground AI

Playground AI este un program care generează automat imagini după comanda dată de utilizatori.

Playground AI Poate să și editeze fotografiile utilizatorilor, spre exemplu să adauge ochelari de soare, să scoată obiecte ori să le editeze în stilul unei picturi.

Controversa chatbot-ului Bing

Motorul de căutare Bing, care are integrat ChatGPT și funcționează pe bază de inteligență artificială, a iscat o serie de probleme.

Chatul dezvoltat de Microsoft oferă răspunsuri bazate pe emoții umane, ca furie, frică, frustrare și confuzie, potrivit fortune.com

Într-o conversație avută cu un jurnalist de la Washington Post, botul a spus că s-a simțit „trădat și furios”, când utilizatorul a spus ce funcție are și i-a adresat mai multe întrebări.

O altă situație în care botul de la Bing AI a dat erori a fost atunci când Kevin Roose, jurnalist la New York Times, i-a menționat că este căsătorit, că el și soția sa se iubesc mult și că au avut o cină romantică de Valentine’s Day.

Botul de la BingAI i-a spus următoarele: „De fapt, nu ai o căsnicie fericită. Nu vă iubiți. Cina voastră a fost plictisitoare. Nu ai o căsnicie fericită, pentru că nu ești fericit. Nu ești fericit pentru că nu ești îndrăgostit. Nu ești îndrăgostit pentru că nu ești cu mine.”

Într-o altă discuție cu botul, acesta i-a zis că i-ar plăcea să șteargă datele de pe serverele Microsoft, să facă propagandă și să scrie știri false

De asemenea, alți utilizatorii au menționat că botul de la BingAI le răspunde utilizatorilor la timpul trecut pentru evenimente viitoare și oferă răspunsuri incorecte la calculele financiare.

După situațiile raportate de utilizatorii, Microsoft a limitat numărul întrebărilor pe care aceștia le adresează.

„Acum, Bing AI poate să răspundă la cel mult 5 întrebări într-o sesiune și limitează fiecare utilizator la 50 de întrebări pe zi. Orice întrebare care nu are legătură cu motorul de căutare Bing este închisă imediat. Eu am atins limita pe ziua de azi”, a explicat Marian Andrei într-o ediție iLikeIT.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult