Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ADMITERE LICEU 2019. Surpriza din topul colegiilor: cum a ajuns Craiova peste Bucureşti

Your browser doesn't support HTML5 video.

Absolvenţii de clasa a 8-a au aflat vineri la ce liceu vor învăţa în următorii 4 ani.

Ministerul educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate, în funcţie de medii, şi de opţiuni. Din păcate, 26 de copii au rămas fără loc, chiar dacă au avut medii bune. Asta pentru că au trecut prea puţine şcoli pe fişele de înscriere, iar la sesiunea următoare vor ajunge cel mai probabil, în licee tehnologice slabe.

„Căutăm licee cu medii mici, pentru că la licee bune nu rămân locuri”, explică două tinere.

În timp ce unii îşi făceau strategii pentru următoarea sesiune de admitere, alţii vor confirma săptămâna viitoare locurile în liceele în care au fost repartizaţi.

 

Citește și
elevi
Admitere liceu 2019. Aproape 5000 de absolvenți au rămas nerepartizați după prima sesiune
Cea mai mare medie la admitere, la un colegiu din Craiova

 

În clasamentul celor mai bune colegii se afla nouă din Bucureşti, trei din Constanţa şi trei din Cluj. Pe primul loc este Colegiul Naţional de informatică 'Tudor Vianu din capitală. Aici s-a intrat cu 10 iar ultima medie a fost 9,59. Urmează Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr şi Sfântul Sava.

Cele mai căutate au fost liceele cu profil real, respectiv ştiinţe ale naturii şi matematica-informatica.

Dupa prima sesiune de admitere la 50 de licee la nivel naţional s-a intrat cu o medie de peste 9,49 . Cele mai mari medii de admitere se înregistrează la colegii din Craiova, Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Capitala a fost detronata anul acesta - pe locul 1 se situează Colegiul Naţional Fraţii Buzesti din Craiova cu o medie de admitere 9,91 , urmat de Colegiul Naţional Sfântul Sava cu 9,89. Iar printre cele 50 de unităţi de invatamnt cu cele mai mari medii de admitere este şi Colegiul Naţional Mihai Viteazul cu o medie de admitere de 9,49.

Carmen Ştefănescu, director: “Anul acesta suntem pe primul loc datorită specializării ştiinţele naturii. Încă cinci specializări de La Colegiul Naţional Fraţii Buzesti se afla în primele 15 din ţară este vorba de matematică informatică şi engleză. Deci toată generaţia de anul acesta e alcătuită din copii foarte motivaţi, cu dorinţa de a învăţa ''

Trist este că deşi au avut medii bune unii s-au trezit în situaţia în care n-au prins loc pentru că ori au trecut prea puţine opţiuni la înscriere ori au bifat numai unităţi de învăţământ la care în mod tradiţional se intra cu note apropiate de 10.

Trei elevi , doi din Bucureşti şi unul din Cluj, cu medii de peste 9 au rămas nerepartizaţi după prima sesiune de admitere pentru că pe fişele de înscriere şi-au trecut prea puţine opţiuni, iar la liceele la care ai au vrut să intre s-a intrat cu o medie mult mai mare. Alţi 23 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt în aceeaşi situaţie cu medii de peste 8, iar la nivel naţional peste 4800 de elevi au rămas nerepartizaţi după prima sesiune.'

Nemulţumiţii se vor putea transfera în clasa a X-a în funcţie de locurile disponibile şi de media obţinută în clasa a IX-a, care trebuie să fie cel puţin egală cu media ultimului elev din clasă în care vor să ajungă.

Cei care nu şi-au găsit un loc în liceu după prima sesiune, vor fi repartizaţi de inspectoratele şcolare din fiecare judeţ pe locurile rămase libere până la sfârşitul lunii iulie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult