Universitatea care a început cursurile cu o săptămână mai devreme
Your browser doesn't support HTML5 video.
Peste 30.000 de cursanți au luat loc în amfiteatre cu o săptămână înaintea colegilor din alte centre universitare. S-a pus așadar în funcțiune „fabrica de ingineri", care livrează în ultimii ani promoții de absolvenți care-şi găsesc rapid de lucru.
În aula mare a Politehnicii sunt primiţi cu premii cei care au intrat cu 10, după ce au luat tot 10 la bac. Andrei este unul dintre ei.
Andrei: „Sper să mă dezvolt, să depăşesc toate greutăţile.”
Admiterea la Politehnică poate fi o investiţie de timp, energie şi bani pentru multe familii.
Părinți: „Am şi ajutat-o...” Reporter: „Cum?” Părinți: „Financiar!”
Student: „Voiam să dau la medicină, dar m-am răzgândit că mi-a plăcut aici mai mult. Inginerie medicală.” Reporter: „Ce-o să faci, cu ce meserie ieşi?” Student: „Încă nu m-am gândit, mai e timp.”
În faţa clădirii au rămas bobocii care nu erau siguri că au ajuns unde trebuie.
Student: „Dorinţa de a studia nu prea este, pentru că... na... sunt cam leneş. N-am io...” Reporter: „La ce facultate eşti?” Student: „Laaaaa... Inginerie mecanică şi mecatronică.”
Ce vrea să facă în viaţă acest viitor inginer?
Student: „Ceva manager sau, de ce nu, mai departe, ceva patron sau ceva.” Reporter: „Ce?” Student: „Patron, ceva! O firmă, nu ştiu.”
E drept, vorbim de studenţi în anul I pe care, cumva, Politehnica reuşeşte să-i pregătească mulţumitor şi să-i livreze pe piaţa muncii.
Prof. Univ. Mihnea Costoiu, rectorul UPB: „În anul II, circa 40% sunt angajaţi, în anul trei începe cu 6, ceea ce este foarte mult, iar la finalul anului III 80% dintre ei sunt deja angajaţi.”
Mulţi prind o slujbă prin agenţia de recrutare lansată de Politehnică. Universitatea Politehnică tocmai a livrat promoţia de ingineri cu numărul 200. Are acum dimensiunile unui oraş mic: peste 30.000 de studenţi sunt înscrişi la studii de licenţă, master şi doctorat. 1500 de profesori şi alţi 1500 de angajaţi că personal auxiliar au misiunea de a-i ajuta pe cei care vor proiecta viitorul.
La concursul de Inventică şi inovaţie din Canada, din acest an, studenţii Politehnicii şi-au adjudecat locul al treilea în clasamentul pe ţări. Dar să nu uite şi de lumea reală, îi sfătuieşte fostul ministru al Educaţiei.
Prof. inginer dr. Ecaterina Andronescu: „Să nu lăsăm tehnologia să ne controleze în integralitate, aşa cum tehnologia încearcă să o facă... În aşa fel evoluează, încât aveţi nevoie de acest echilibru emoţional!”
Ceea ce pot găsi, culmea, tot la şcoală! Politehnica are o aşa-zisă comunitate de networking. Nu-i de mirare că, la finalizarea studiilor, sunt deja multe cupluri de ingineri, iar festivităţile includ, ca o tradiţie, cereri în căsătorie.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!