Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Școlile din București se pregătesc să intre în scenariul roșu. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Știrile Pro TV că toate școlile din București se pregătesc pentru trecerea la scenariul roșu, în condițiile în care incidența cazurilor a ajuns deja la 2,82 și este în creștere.

”La nivelul municipiului București, într-adevăr, ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire, să ne pregătim de scenariul roșu. La acea întâlnire a participat și directorul Direcției de Sănătate Publică, dar în același timp au participat și inspectorii din fiecare sector al municipiului București.” - a declarat Anisie pentru Știrile Pro TV.

Comitetul pentru Situații de Urgență din București se reunește astăzi, la prânz, pentru a analiza cererea mai multor școli de a trece în scenariul roșu.

Alte 15 școli din Capitală au cerut suspendarea cursurilor fizice și trecerea la scenariul roșu, care presupune cursuri exclusiv online. 

În total, 43 de școli au cerut trecerea la scenariul roșu, iar 28 dintre ele sunt deja închise.

Citește și
colegiul sincai
Colegiul Şincai, denunțat la Parchet pentru că ar fi amânat cu o zi raportarea unui elev cu Covid-19

În cazul în care incidența cazurilor din București depășește pragul de 3 la 1.000 de locuitori, toate școlile vor intra în scenariul roșu. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult