Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Școală în pandemie. În Craiova, părinții au fost nevoiți să arate certificate de vaccinare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Școala a început luni, în al doilea an de pandemie, cu emoții și măsuri de siguranță, pentru elevii și preșcolarii din întreaga țară, dar și pentru părinți. Copiii se întorc în bănci, însă nu se știe pentru cât timp.

Unele unități de învățământ au decis să nu organizeze deloc festivități pentru noul an, dar chiar și așa s-a creat aglomerație la mai toate intrările.

Părinții trebuie să poarte măști chiar și în exterior, în tot perimetrul școlii.

Iar în Craiova, de exemplu, au fost nevoiți să facă dovada vaccinării sau testării ca să poată participa la deschidere.

Emoții mari pentru elevii din Capitală. În prima zi a unei noi vieți, cea de scolar, lacrimile au curs pe obrajii celor mici fără să poată fi controlate. Alții au fost mai curajoși.

Elevă: "Sunt emoționată, dar sunt cu prietenii mei și mă simt foarte bine!".

Citește și
Klaus Iohannis
Iohannis, la deschiderea anului şcolar: ”Menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică depinde de noi”

Elevă: "Am luat și eu un buchet de flori pentru doamna și o aștept pe prietena mea Alisia".

Elevă: "Mi-am pus penarul, șervețelele, creioanele în penar. Mi-am uitat masca acasă și mi-a dat o prietenă mască".

"- Testați sau vaccinați? - Da. - Le aveți la dvs? - Nu, nimic. Am pe telefon".

În alte locuri din țară, regulile au fost mai stricte, cum ar fi, de pildă, la Colegiul Carol I din Craiova. Părinților li s-a cerut dovada vaccinării sau un test covid negativ, ca să poată participa la festivități.

"Nu aveți voie, dacă nu sunteți vaccinată sau testată nu aveți voie, doar copilașul" .

”Părinte: Trebuie să ne vaccinăm și să ne testăm ca să fim în regulă și să ferim pe ceilalți. Reporter: Nu vă pare rău că nu ați putut să mergeți cu cel mic să îl însoțiți? Părinte: Ba da, îmi pare cel mai rău, dar asta este".

Părinte: ”Cred că este ceva normal să ne protejăm și nu mi se pare normal bulucul în curtea școlii triplu, că așa e unu, așa suntem doi părinți cu ei. Triplu".

 

Prima vacanță, pe 25 octombrie

 

Și președintele Iohannis, prezent luni la deschiderea anului școlar în Valea Doftanei, a vorbit din nou despre vaccinare.

Klaus Iohannis: "Menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale".

Și în Cluj-Napoca cei mai mici au început prima zi de școală cu multe emoții.

Corina Costea, profesor: "Suntem în prima zi de școală. Suntem cei mai mici școlari. Ne pregătim să facem o călătorie, să aducem cu noi copilăria la școală".

"- Cât de mult ai așteptat să înceapă școala? - Foarte mult. Și mai ales că aici a fost mama. - Aici la școală? - În banca asta a fost".

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, este și în acest an dirigintă la clasa XII-a, la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu.

”Carmen Iohannis: Mult succes și bucurie în tot anul nou școlar. Pentru toată lumea. Reporter: Vă e dor de copii? Carmen Iohannis: Da, tare! Tare!".

Chiar dacă școala a început, elevii și profesorii vor fi liberi pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației, iar prima vacanță pentru preșcolari și ciclul primar începe pe 25 octombrie și durează o săptămână.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult