Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevii, supărați că matematica n-are milă de ei la BAC. ”E jale”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Matematica rămâne materia din cauza căreia cei mai mulţi absolvenţi de clasa a 12-a pică Bacalaureatul.

Miercuri, cei care au ratat examenul în această vară sau în sesiunile anterioare au avut o nouă încercare, la matematică sau istorie, în cadrul sesiunii de toamnă.

Curios este, că deşi nici acum nu s-au descurcat prea bine cu cifrele, mulţi candidaţi se visează studenţi la Politehnică sau ASE.

Fie că au terminat liceul în această vară ori nu mai ţin minte de câte ori au încercat să ia Bacul, aceşti candidaţi au un lucru în comun: matematica este pentru ei o materie plină de enigme.

Reporter: "Ce ţi-a picat?" Elev: "La matematică mi-a picat." Reporter: "Ce anume? Poţi să ne zici la subiectul cel mai greu ce ai avut de făcut?" Elev: "Ce am avut. Ce am copiat de pe foaie."

Citește și
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la matematică
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la matematică au fost publicate

Elev: "A fost destul de complicat, mi s-a părut mai uşor în prima sesiune, din câte am înţeles." Reporter: "Cum adică din câte ai înţeles? Nu ai dat şi tu?" Elev: "Ba da, am dat, dar nu mi-am dat silinţa foarte mult".

Elev: "A fost ok, dar e jale." Reporter: "De ce?" Elev: "Că tot aşa o ţin ei, cum vor." Reporter: "Adică? Elev: "Pe d-astea d-ale lor. Cu matematică, încerc să înţeleg şi vedem. Hai că vă pup, pa pa".

Mulţi spun că în vară au făcut meditaţii intens, ca să aibă o şansă la promovare.

Reporter: "În vara ce s-a întâmplat de n-ai luat?" Elevă: "N-am făcut meditaţii la început şi nici în timpul anului şcolar şi nu eram pregătită." Reporter: "Dar n-a fost suficient ce te-au învăţat profesorii la şcoală?" Elevă: "Nu." Reporter: "Adică fără meditaţii nu se poate să iei BAC-ul?" Elevă: "Nu, clar nu."

Acum, aceşti tineri se visează la facultate.

Elevă: "Aş vrea la agronomie." Reporter: "De ce te tentează acest domeniu?" Elevă: "În scop financiar." Reporter: "Crezi că se pot face bani din agricultură?" Elevă: "Da." Reporter: "Cum?" Elevă: "Investiţii şi bineînțeles procent." Reporter: "Cum?" Elevă: "Procent. Adică investesc şi mie îmi iese un procent mai mare".

Elev: "Mă gândeam la kineto-terapie. Nu neapărat că e simplă, dar mai departe am un joc stabil şi de viitor".

Elevă: "Undeva pe management sau turism." Reporter: "Poţi să ne dai un exemplu de ceva ce ar trebui schimbat în turism?" Elevă: "Ar trebui pus în valoare mai mult peisajul din România, gen tripuri cum ar fi explorarea tuturor formelor de relief, de exemplu, începând de la ţărm până la mijlocul munţilor, până la depresiuni".

Reporter: "Tu ce ţi-ai dori să faci cu viaţa ta?" Elev: "Să merg mai departe, să dau la finanţe - bănci." Reporter: "Vrei să rămâi în ţară?" Elev: "Nu, vreau să plec în afară, să plec în Anglia." Reporter: "Și ce să faci în Anglia?" Elev: "Vreau să mă angajez ca barman. Am acolo pe cineva." Reporter: "Păi n-ai zis că eşti la finanţe - bănci?" Elev: "Păi vreau la finanţe bănci, dar să mă şi angajez, să plec şi în afară".

Aşa cum era de aşteptat, la universităţile de top din România locurile au fost epuizate. Pentru aceşti tineri, dacă vor lua BAC-ul, rămân, însă, universităţile private, care nu cer examen la admitere şi nici nu ţin cont de media de la bacalaureat.

Practic, oricine promovează bacalaureatul şi plăteşte peste 3.000 de lei pe an, poate deveni student.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult