Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liceenii români, atraşi de modelul maghiar. "Este mai modern"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 5.000 de elevi din Bihor vor putea, începând de miercuri, să își aleagă mai ușor cariera cea mai potrivită pentru ei.

Au avut ocazia să participe la un târg de joburi interactiv, unde au văzut concret în ce constă o meserie și ce caută potențialii angajatori.

Târgul a fost organizat după modelul maghiar, unde astfel de evenimente destinate liceenilor sunt frecvente.

Târgul a fost destinat elevilor de clase a VIII-a și a XII-acare au avut ocazia să ia contact cu cele mai noi tehnologii folosite în fabricile din parcul industrial. Cel mai mare interes l-au stârnit standurile cu roboți ori simulatoare.

Elev: „Este diferit de cel de-acasă, din viaţa de zi cu zi. Este mai modern”

Citește și
Aplicatie nevazatori
Aplicația care îi ajută pe nevăzători să se deplaseze. Autoritățile nu sunt interesate

Elev: „Mi se pare foarte interesant, ne dezvoltăm și noi ideile, viziunile despre unele firme”

Elev: „E foarte bun, pentru că poți să-ncerci și să vezi dacă îți place ceva mai mult sau, nu știu, să-ți alegi o carieră”.

Peste 50 de companii, dar și licee sau școli și-au expus ofertele.

Ruxandra Sime, reprezentantul unei companii: „Au venit copii de 12-13 ani care se întrebau ce școală să-și aleagă și noi, personal, i-am îndreptat către școlile profesionale. Au venit absolvenți de liceu și i-am îndrumat către inginerie”.

Dana Cosma, reprezentanta unei agenții: „Este binevenit pentru tinerii care doresc să se califice sau recalifice, ca să poată să vadă "live" ceea ce se întâmplă, să poată să pună întrebări despre meserii, să își facă o idee despre ceea ce se învață."

Daniela Blaga, Colegiul Național Octavian Goga - Marghita: „E bună ideea pentru că au nevoie de orientare în carieră. Orientare pe care o pot obține, în primul rând, încercând sau văzând cu ce se mănâncă cariera respectivă."

Evenimentul a fost organizat după modelul vecinilor din Ungaria.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult