Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Începe simularea pentru Bac: ”Sunt foarte pregătit, consider eu”. Sfaturi pentru elevi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Simularea examenului de Bacalaureat începe luni cu proba de Limba română. Aproape 150.000 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a sunt așteptați la acest test de antrenament.  

Corectarea va fi, din nou, digitalizată. Așa că organizatorii vor da și ei un examen, despre buna funcționare a sistemului. Care a dat câteva rateuri la simularea evaluării pentru clasele a VIII-a, ținută acum o lună.

În multe clase s-a lucrat intens până vineri. Simularea acoperă toată materia parcursă până acum.

”La matematică, spre exemplu, sunt foarte pregătit, mă consider eu... la română mai am de lucrat, fiind mai multe opere și mai mult de învățat”.

”Două ore până să rețin o operă întreagă și încă 2-3 ore până să o înțeleg ca lumea”.

Citește și
bac
„E o sabie cu două tăișuri.” Liceele care au 0% promovare la Bac nu mai pot avea clase de a noua în următorul an școlar

Cu trei luni până la primele probe de examen, viitorii absolvenți ar trebui să facă aproape zilnic teste, după modelul subiectelor de Bacalaureat.

”- Ce notă iei la testele de antrenament? - Între 6 și 9, depinde de cât de atent sunt, cât de obosit sunt, câte am mai făcut înainte”.

Și un mesaj direct pentru candidați. Simularea trebuie să vă arate cât mai fidel cât știți și ce puteți în situații de stres. Așa că respectați aceste reguli înainte de probe.

Ce trebuie să facă elevii înainte de examen

Puneți de cu seară buletinul în buzunarul hainei. Mergeți la somn devreme, cât să prindeți măcar 8 ore de somn. Dimineața mâncați un sendviș. Puteți bea o cafea, dar slabă. Dacă emoțiile vă provoacă disconfort fizic, luați un analgezic ușor. Și o banană la pachet, pe care o mâncați înainte de a intra în sală.

Așa nu veți fi obosiți, nu veți simți foamea, deci dacă lucrurile merg prost nu veți avea pe ce să dați vina.

Notele se vor trece în catalog doar la cererea elevului ori a părintelui, dar media de la simulare trebuie considerată punctul de plecare. Pentru examen, țintiți la mai mult.

”- La ce nivel crezi că ești acum? - Cred că 8. - Destul? - Da”.

Tezele vor fi scanate la finalul fiecărei probe și vor fi corectate, din nou, online, pe o platformă dedicată. Chiar și acum, apar raportări că nu există un sistem de avertizare dacă profesorul corector punctează greșit, față de ce este stabilit în barem.

Mihaela Popa, profesoară de matematică: ”Trag un semnal de alarmă să nu mai permită diferențe între evaluatori la corectarea grilei. Evaluarea grilei este clară, putem răspunde prin a, b, c, sau d, deci nu există interpretare”.

Rezultatele simulării vor fi publicate pe 15 martie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult