Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spune Ministerul Sănătății despre recomandările INSP privind redeschiderea școlilor

Ministerul Sănătății precizează că nu a fost aprobat niciun set de măsuri sau recomandări privind reluarea activității în unitățile de învățământ, după ce presa a adus în atenția publică recomandările făcute de INSP în luna mai.

În acel document, INSP recomanda ca, din toamnă, clasele să nu aibă mai mult de 10-15 elevi, iar orele să fie reduse la 30 de minute, iar pauzele extinse la 20 de minute. De asemenea, fiecare elev ar fi trebuit să aibă în jurul său un spațiu de siguranță de 4 metri pătrați.

O altă recomandare ra ca elevii să nu stea la școală mai mult de 4 ore, iar una dintre acestea să se deruleze în spații deschise.

Ministerul Sănătății a transmis miercuri dimineață un comunicat în care precizează că aceste măsuri nu au fost aprobate, ci a fost doar un document de lucru, urmând ca un set de măsuri să fie elaborat de INSP în lunile de vară, în funcție de evoluția epidemiologică.

Comunicatul integral al ministerului Sănătății:

Citește și
Persoanele necăsătorite nu mai au voie să împartă o camera de hotel în Rusia
Persoanele necăsătorite nu mai au voie să împartă o camera de hotel în Rusia

„Având în vedere dezbaterile din spațiul public privind recomandările care vor fi aplicate la reluarea procesului de învățământ în toamnă, Ministerul Sănătății precizează următoarele:

În prezent, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unitățile de învățământ la reluarea activității, în contextul epidemiologic al COVID-19. 

Pentru o perioadă a existat conturat în linii generale un document vechi de lucru, care nu mai este de actualitate în faza epidemiologică actuală.

Ministerul Sănătății precizează că, în funcție de evoluția epidemiologică din lunile de vară, Institutul Național de Sănătate Publică poate elabora sau nu un set de măsuri care să fie aplicate în unitățile de învâțământ după reluarea activității educaționale”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult