Persoanele necăsătorite nu mai au voie să împartă o camera de hotel în Rusia

Ultima actualizare: 15-06-2020 16:30
Persoanele necăsătorite nu mai au voie să împartă o camera de hotel în Rusia
Shutterstock

Ministerul Sănătății din Rusia a cerut tuturor hotelurilor din țară să anunțe autoritățile în cazul în care persoane necăsătorite petrec noaptea împreună.

Măsura este luată pentru a preveni răspândirea coronavirusului, în contextul în care Rusia a început să relaxeze măsurile de izolare, relatează Russia Today.

Cetățenii sunt scandalizați de decizia luată, deoarece o asociază cu regulile din perioada Sovietică, când coabitarea era descurajată în afara căsătoriei.

Asociația Hotelurilor din Rusia a criticat decizia, menționând că reprezentanții hotelurilor nu au dreptul să ceară detalii privind statutul marital al oaspeților.

Directorul Asociației, Gennady Lamshin, a spus că hotelurile nu vor cere documente vizitatorilor și vor stabili pe cont propriu cum cazează persoanele.

Ministerul Sănătății a anunțat că nu încearcă să cenzureze ideea de sex în afara căsătoriei, ci să prevină răspândirea coronavirusului.

„Nu este recomandat ca oameni care nu sunt contacte apropiate să stea împreună în aceeași camera. Membrii aceleiași familii nu trebuie să demonstreze nimic”, au spus reprezentanții ministerului.

Marea Britanie a impus o restricție similară

 

Guvernul condus de Boris Johnson a devenit ținta unei avalanșe de ironii din cauza unor noi reguli impuse pe fondul epidemiei de coronavirus, descrise de presa tabloidă drept interdicție la sex, relatează Reuters.

Regulile privind prevenirea răspândirii coronavirusului au fost amendate luni în sensul în care o persoană nu are voie să participe la reuniuni care au loc în spații închise, publice sau private. Presa britanică tabloidă a etichetat măsura ca fiind o interdicție la sex.

“Măsura nu are alt scop decât acela de a ne asigura că oamenii nu stau în afara casei în timpul nopții”, a declarat ministrul adjunct al locuințelor Simon Clarke, la postul de radio LBC, întrebat în legătură cu această interdicție.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO