Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Educației, despre testele grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2020

Your browser doesn't support HTML5 video.

Elevii care dau Bacalaureatul sau Evaluarea Națională în 2020 nu vor susține examene grilă, ci clasice, la fel ca anul trecut. Anunțul a fost făcut de noul ministru al Educației, Monica Anisie.

În schimb, profesorilor le-a transmis că va desființa toate hârtiile inutile și comisiile școlare.

Regulile pentru Bacalaureat 2020 și Evaluarea Națională 202 nu se vor schimba în timpul anului școlar, a anunțat chiar premierul Orban, care a povestit ce a pățit când avea băiatul în gimnaziu.

Ludovic Orban, prim-ministru: „Eu aveam băiatul în clasa a 8-a, era un anumit sistem cu media pe patru ani, o pondere, iar după ce mi-am determinat băiatul să învețe la toate materiile, să obțină note mari, m-am trezit în clasa a 8-a că s-a schimbat sistemul și a trebuit să îl susțin ca să se poată pregăti pentru examen”.

Anul trecut, la simulările pentru clasa a XI-a și a VII-a subiectele aveau 40% teste grilă. Teoretic, ele ar fi urmat să fie introduse la examenele de anul viitor, dar actualul ministru spune că nu e de acord cu acest proiect.

Citește și
lege scoala
Haos în Educație după ce s-a redus numărul de ore. De ce se tem profesorii

Monica Anisie, ministrul Educației: „Am criticat vehement aceste idei cu teste grilă, gândiți-va la teste grilă la limba română. Nici nu mă gândesc” Regulamentele școlare și legile în vigoare obligă fiecare școală să înființeze cel puțin șapte comisii. Sunt profesori care participă la câte trei-patru. Mai sunt încă șapte comisii temporare, cum e cea pentru notare ritmică, frecvență și absenteism, sau pentru imaginea școlii.

Dar asta nu e tot - există alte opt comisii ocazionale în care sunt aceeași profesori - pentru orar, documente sau burse. Toate mănâncă inutil timpul oamenilor de la catedră, potrivit unui raport OECD din 2017”.

Monica Anisie, ministrul Educației: „Tăierea hârtiilor presupune și tăierea acestor comisii pentru că nu văd cu ce îmbunătățește predarea, învățarea, evaluarea că sunt eu într-o anumită comisie sau nu”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult