Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Andronescu: Rezultatele la simularea de la a opta, teribil de nemulţumitoare

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat despre rezultatele simulărilor la evaluarea naţională că sunt nemulţumitoare.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5.

Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a spus Ecaterina Andronescu la Digi24.

În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat peste 5, au luat, de fapt, între 5 şi 7: „ Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Andronescu.

Ministrul a adăugat că au primit nota 10 doar 11 copii.

Deşi reprezentanţii Ministerului Educaţiei au promis că procentele naţionale vor fi gata vineri după amiază, preluarea datelor s-a prelungit şi multe comisii judeţene au lăsat totul pe sâmbătă. Între timp, vineri  în cele mai multe şcoli lucrările au fost deja discutate la clasă. Potrivit unor rezultate parțiale faţă de anul trecut, sunt cu 5 % mai multe note peste 5 la clasa a 8-a şi note mai mici a 7-a, care a avut şi întrebări-grilă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult