Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost o zi plină pentru părinți. A început prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o zi plină pentru părinții care au copii de școală.

 

A început prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. Cei mici vor avea posibilitatea să vadă școala în care vor învăța, iar adulții, să stea de vorba cu dascălii. Din toamnă, ca să nu mai existe clase supraaglomerate, în unele școli repartizarea se va face în ordine alfabetică. În cazul în care copilul dumneavoastră împlinește șase ani până pe 31 august, inclusiv, puteți să îl înscrieți în clasa pregătitoare. Dacă este mai mic și împlinește șase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie, inclusiv, înscrierea se face în funcție de rezultatul unei evaluări.

Roxana Cercel, ISMB: „În funcție de această evaluare, se dispune înscrierea sau amânarea cu un an a școlii. Părinții copiilor pregătiți se vor deplasa la unitatea de învățământ din circumscripția școlară, care constă în actele de identitate ale părinților, cât și certificatul de naștere al copilului atât în original, cât și în copie. La unitatea școlară vor completa o cerere tip de înscriere. Cererea poate fi găsită și online."

În București, Inspectoratul Școlar a decis că toții elevii care intră în clasa zero să fie distribuiți în ordine alfabetică, lucru care în județul Timiș se întâmplă de patru ani.

Citește și
Elevi
Părinții nu vor mai putea alege învățătorii la care își înscriu copiii. Cum se vor forma clasele

Simina Oncete, director adjunct Școala Nr. 195: „Primul copil va fi la prima clasă, al doilea la a doua clasă și așa mai departe. La final se va extrage doamna/domnul învățător de la clasa respectivă. Au prioritate copii care fac parte din circumscripția noastră școlară, adică copii care au domiciliul sau reședința în zonă."

Pentru ca cei mici să vadă școala în care vor învăța, aceștia pot merge în vizită.

Dorian Coman, director Școală Nr. 307: „Avem foarte multe jocuri. Doamnele învățătoare care preiau clasa s-au ocupat de acest lucru, le-au oferit mărțișoare. Sunt în jur de 30 și ceva de copii care s-au înscris astăzi, poate și pentru că fiind Ziua Porților Deschise, coincide cu prima zi de înscriere."

Părinte: „Am venit să vedem cum e atmosfera aici în primul rând. Să fie responsabilitate pentru copii, seriozitate și să colaborăm bine împreună, practic."

Părinți: „Am auzit că e o școală bună, din părinți, știți că se spune.”

Prima etapă a înscrierilor la clasa zero se încheie pe 23 martie, urmând ca cea de-a doua etapă se se desfășoare între 23 și 30 aprilie. În anul școlar 2020-2021 sunt propuse în Capitală 577 de clase, mai exact 14.425 de locuri la clasa pregătitoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult