Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ziua de Curățenie Națională a mobilizat peste 1.500 de voluntari în Bistrița-Năsăud. Au adunat mii de gunoaie

Your browser doesn't support HTML5 video.

În lupta cu deșeurile aruncate pe câmpuri, în păduri, ori pe malurile râurilor, 1.500 de voluntari din Bistrița-Năsăud au participat la cea mai mare activitate de ecologizare organizată în acest an.  

În doar câteva ore, s-au strâns saci întregi cu gunoaie din tot județul. Resturile găsite vor fi sortate, reciclate, ori eliminate.

Voluntarii au luat la pas malurile râurilor și pădurile. Înarmați cu saci și mănuși, voluntarii - care au răspuns prompt apelului de curățenie națională - au curățat zonele de agrement.

Elevă: „Am strâns foarte multe gunoaie, sticle de bere, ambalaje, ambalaje de semințe.”

Pompierii au participat la acțiunea de pe malul râului Bistrița. „Ce ați strâns? În mare parte PET-uri, în mare parte degradate, hârtii, haine, papuci.”

Citește și
ecologizare caraiman
Un „munte” de gunoaie a fost coborât de la cabana Caraiman. Voluntarii au adunat 300 de saci de deșeuri

Zeci de saci cu deșeuri au adunat și comisarii Gărzii de Mediu.

Grațian Morariu, șef Garda de Mediu BN: „Găsim tot felul de lucruri mărunte: cutii de bere, sticle de bere, deși SGR-ul a intrat de ceva vreme în funcțiune, pampers, plastic foarte mult.”

Ziua de Curățenie Națională, la a 11-a ediție.

Cristian Țetcu, coordonator acțiune de ecologizare: „Este o zi în care nu ne propunem doar igienizarea, ci și educația tinerilor. Discutăm despre natură, infrastructură verde-albastră, despre ce înseamnă un culoar verde.”

La final, voluntarii au participat la un picnic și o partidă de pescuit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult