Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de pescari s-au întrecut ore în șir pe lacul Scorțeni din Bacău, la un turneu de pescuit. Peștii nu și-au făcut apariția

Your browser doesn't support HTML5 video.

E vremea pescuitului la copcă. Așa că cei dornici de o captură care să-i facă mândri la început de an s-au dus pe lacurile înghețate. Începători sau avansați, au petrecut ore bune lângă lansete. Dar peștii nu și-au făcut apariția.

Pescarii s-au consolat pe mal cu carne de porc la grătar și vin fiert, numai bun să scoată frigul din oase.

Pe o vreme numai bună de dat la copcă, 20 de pescari si-au încercat norocul pe lacul Scorțeni din Bacău, la un turneu de pescuit. Organizatorii le-au făcut instructajul, apoi fiecare s-a pregătit pentru marea captură. Costi Chiribău, concurent: „Nădim cu nada pentru apă rece cu nişte viermişori şi aşteptăm marile capturi.”

Reporter: E nada specială pentru copcă?

Costi Chiribău, concurent: „Nu pentru copcă, pentru anotimpul rece, pentru apă rece.” Cătălin Chelaru, concurrent: „Foarte uşoară din burete expandat. Mulinetă un tambur prevăzut cu strună pentru a derula. Destul de uşoară, practică.” Momeala trebuie să fie cea potrivită, la fel și atmosfera. Ce ar fi un concurs de pescuit fără povești despre capturi fantastice? La scurt timp, au apărut și primele capturi din această competiție. La final, juvelnicele a rămas goale, dar asta nu le-a stricat pescarilor buna dispozitie. Oamenii au incins un gratar, cu muraturi, salata de ceapa și vin fiert cu mirodenii alături. În Bistrița-Năsăud, pe o vreme ploioasă, câțiva temerari s-au încumetat pe lacul Colibița, învăluit în ceață. Au înaintat cu grijă pe gheață cam de 10 centimetri. Peștii nu au fost însă atrași de momeli. Marius Rus, pescar: „Sunt de aproximativ două ore, condițiile sunt vitrege astăzi, plouă aproape torențial.” Reporter: Merge treaba?

Citește și
cautari
Doi pescari sunt căutați în lacul Siutghiol, după ce au dispărut fără urmă. Barca lor a fost găsită în apă

Mihai Bazra, pescar: „Nu prea merge din cauza condițiilor atmosferice, presiunea scăzută, peștii sunt undeva la mijlocul lacului.” După ore întregi petrecute pe lacul înghețat, pescarii s-au dat bătuți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult