Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Ceapă specialitate de Mihai Viteazu. E mai specială”. Locul din România în care producătorii spun că legumele au alt gust

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este sezonul recoltelor, dar și al târgurilor în care producătorii locali își pot vinde marfa. La Cluj-Napoca, peste 100 de mici întreprinzători au umplut tarabele cu fructe, legume și alte bunătăți numai bune de pus în cămară.  

Gospodinele care nu vor să stea prea mult în bucătărie pot cumpăra borcane cu zacuscă, gem, dulceață, ori murături.

Standurile multicolore au atras clienții de la primele ore. Bogăția pământului se revarsă din lădițe, printre mănunchiuri de flori, ardei înșirați pe funii, calupuri de brânzeturi și borcane cu miere aurie.

Producător local de legume: „Avem de toate, roșii, ceapă, specialitate de Mihai Viteazu. Ceapa se face specială acolo”.

Sezonul murăturilor e în toi, iar gospodinele dau iama în tarabele pline cu bunătăţi pentru a-şi face provizii. Cele mai căutate sunt roșiile, castraveții și gogoșarii, care ajung și la prețul de 8, 9 și chiar 10 lei.

Citește și
petreceri bucurești
Toamna e mai tare decât vara. Tinerii și turiștii străini, petreceri de pomină în București. „We feel fabulos, baby!”

Și fructele sunt la mare căutare. Mihaela a moștenit o podgorie de la părinți, în Vrancea, devenită în timp o afacere de familie.

Mihaela, producător local struguri: „Cred că sunt unica nepoată a bunicului meu care nu și-a vândut moștenirea. Este ocazia perfectă pentru a ne putea vinde producția”.

Oamenii au plecat cu sacoșele pline, gata să se apuce de conserve, pentru iarnă.

Client: „Prefer să cumpăr legume și să gătesc eu acasă”.

Client: „Acum iau 15 kilograme de prune pentru dulceață”.

Chiar dacă preturile sunt piperate, oamenii s-au tocmit.

Client: „Din păcate au prețuri foarte mari, dar au produse bune”.

Producător local: „Mai lăsăm de la noi, că îi înțelegem pe clienți”.

S-au vândut rapid și bunătățile gata pregătite.

Producător local: „Avem o varietate mare de produse speciale, cum ar fi zacusca de pește, dulceața de usturoi, dulceața de ardei iute, ce se folosesc la friptură”.

Ramona Moldovan, organizator: „Vor fi trei zile de încununare a muncii fermierilor din județul Cluj. Au venit mai mult de 120 de producători".

Târgul din Cluj-Napoca este deschis și duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult