Vecinii gălăgioși pot fi amendați și cu 12.000 lei. S-au dublat sancțiunile pentru locatarii care tulbură liniștea
Vecinii gălăgioși, care îi deranjează pe ceilalți locatari cu petreceri, muzică la volum ridicat sau zgomote puternice, indiferent de oră, vor fi amendați și cu 12.000 de lei, în caz de recidivă, scrie Profit. Senatorii au majorat, de altfel, drastic toate sancțiunile pentru vecinii gălăgioși, care s-au dublat față de prevederile din anul 2020.
Astfel, vecinii care nu respectă programul de liniște noaptea sau la ora prânzului vor fi amendați cu până la 2.000 lei, iar în caz de recidivă, cu până la 6.000 lei, conform analizei Profit.ro.
De asemenea, vor fi amendați cu 1.000- 2.000 lei (față de 500- 1.500 lei în prezent) pentru ”tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”.
”Tulburarea liniștii publice a devenit una dintre problemele care afectează viața oamenilor din ce în ce mai des”Cele mai mari amenzi, de la 6.000 lei la 12.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității, se vor aplica pentru organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social.
De asemenea, vor primi amenzi duble comercianții care nu respectă decizia autorităților de suspendare a activității ca urmare a încălcării interdicțiilor de vânzare a alcoolului în anumite zile, la anumite evenimente sau minorilor. Amenzi duble vor primi și firmele sancționate pentru închirierea de spații pentru activități de proxenetism și care nu au respectat decizia de suspendare.
”Tulburarea liniștii publice a devenit una dintre problemele care afectează viața oamenilor din ce în ce mai des. Zgomotul și comportamentul deranjant sunt din ce în ce mai frecvente în locurile publice și în vecinătăți. Oamenii sunt deranjați constant de petreceri zgomotoase, muzică puternică, sunete cauzate de lucrări sau alte activități care tulbură liniștea. Din păcate, amenzile pentru tulburarea liniștii publice sunt prea mici pentru a descuraja astfel de comportamente”, sunt argumente în sprijinul măsurilor propuse.
Sursa: StirilePROTV
Dată publicare: 04-03-2024 11:14