Vacanțele părinte-copil, preferate și de români. Psiholog: „E valoros timpul acesta unu la unu”. Ce beneficii au
Your browser doesn't support HTML5 video.
Agenții de turism spun că aceste călătorii sunt, de obicei, scurte - de o zi sau un weekend. Astfel de concedii sunt benefice pentru a întări relația cu cei mici, susțin psihologii.
Cristina a fost recent în vacanță în Italia cu fiul său Patrick, de 16 ani. Spune că activitățile sportive nu sunt uitate în concediul mamă-fiu.
Cristina Pîrv - mamă: „Jucăm beach tennis, chiar ne-am luat profesor de beach tennis că voia să mă învețe să joc”.
Însă, pentru fiica cea mare, Nicoll, preferințele de vacanță se schimbă.
Cristina Pîrv - mamă: „Nicoll preferă glammour-ul, îi place să mergem la restaurante. Am fost la un restaurant în Modena de 8 martie, ne-am tratat așa cum am vrut noi, două prințese”.
Călătoriile părinte-copil sunt, de obicei, scurte - de un weekend sau chiar de o zi. Iar destinația trebuie să fie pe placul tuturor.
Psihologii spun că astfel de vacanțe întăresc relația cu copilul.
Ioana Radu - psiholog: „Nu totul trebuie să se întâmple în patru, dacă de exemplu avem doi copii, e valoros timpul acesta unu la unu, eu aș recomanda chiar de foarte mici să facem asta”.
Iar agențiile de turism primesc tot mai multe cereri pentru astfel de excursii scurte, în special în perioada sărbătorilor. O călătorie de un weekend, de pildă, poate costa în jur de 500 de euro.
Cosmin Vasile - reprezentant agenție de turism: „Se pleacă dimineața ai două sau 3 vizite în program, inclusiv în perioada asta la târgurile de Crăciun, apoi seara se întorc acasă. Vorbim și de vacanțe mai lungi, de 3-4 zile în perioada asta de iarnă”.
În ultimii ani au apărut și tabere tematice părinte-copil, în care mama sau tatăl au ocazia să participe la diverse activități alături de cel mic.