Un urs și-a făcut apariția la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Din fericire, nu a rănit niciun animal
Your browser doesn't support HTML5 video.
Urmele ursului au fost descoperite în zăpada care s-a așternut pe aleile Grădinii Zoologice din Târgu Mureș. Angajații s-au ghidat după ele și au găsit, astfel, locul prin care sălbăticiunea a intrat în curte.
Din fericire, așa cum a intrat, a și ieșit, deși, în țarcuri, erau animale pe care le putea ataca. Angajații de la Zoo au intrat în alertă, mai ales că, în anii trecuți, urșii veniți din pădure au făcut măcel.
Kopacz Andras, director adjunct al Grădinii Zoologice Târgu Mureș: „A făcut o plimbare și a ieșit. Sperăm că, dacă se întoarce, nu va face nimic. A intrat pentru căutarea hranei. Noi nu ținem hrană afară. Avem grijă să nu rămână după hrănire, astfel să minimalizăm acest eveniment. Animlele erau afară, ele nu au adăpost interior, dar, din fericire, nu a intrat în padocul respectiv”.
În anii '70, urșii veniți din pădure au omorât bizonii de la Gradina Zoologică din Târgu Mureș, iar acum zece ani, câteva capre. În alți ani, urșii au mai avut tentative de a trece prin gard. Pentru că s-au înmulțit și iernile au devenit mai blânde, urșii coboară tot mai des în zonele locuite.
Biro Ildiko, biolog al Grădinii Zoologice: „Ursul este o specie foarte specială. Față de arici, ursul nu hibernează, ursul are un somn de iarnă, metabolismul scade și temperatura corpului”.
Credința populară spune că, dacă în a doua zi din luna februarie ursul iese din bârlog și își vede umbra, se retrage și așteaptă venirea primăverii.