Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un urs polar cu o cutie de conserve blocată în gură a cerut ajutorul oamenilor, în Siberia. Ce a urmat |VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un urs polar slăbit și înfometat a cerut ajutorul oamenilor într-un sat îndepărtat din zona arctică. Bietul animal avea limba blocată într-o cutie de conserve și era în pericol de moarte.

Ursul polar a fost filmat apropiindu-se de casele din localitatea arctică Dikson, Rusia, unul din cele mai îndepărtate zone locuite de pe pământ. Animalul s-a apropiat de case sperând să primească ajutor, iar momentele au fost filmate, relatează publicația Daily Mail.

Unul din locuitori a înțeles imediat problema cu care se confrunta ursul polar, și a încercat să scoată cutia fără să-l rănească, dar avea margini tăioase și era mult prea bine înfiptă în gura și limba animalului, așa că a renunțat.

Pentru că locuitorii nu au reușit să-l ajute, între timp ursul a plecat.

„Ursul a fost atât de traumatizat de cutie, încât venea la noi și scotea limba. Dar a fost imposibil să -l ajutăm fără a-l răni, așa că oamenii au renunțat”, a spus un localnic.

Citește și
urs polar
Un bărbat a supravieţuit atacului unui urs polar la nord de coastele Norvegiei

CITEȘTE ȘI: Suprafața afectată de secetă se extinde: 70.562 hectare din 14 judeţe

Oamenii au apelat însă la autorități, așa că o echipă de veterinari s-a pregătit tocmai de la Moscova pentru a zbura în îndepărtata zonă. Au obținut chiar un permis de la autoritățile veterinare pentru a anestezia ursul, dar sosirea lor a fost îngreunată de vremea nefavorabilă-.

Svetlana Akulova, directorul general al Grădinii Zoologice din Moscova, a declarat: „Planul era de a seda ursul, de a extrage cutia și de a-l îndepărta cât mai mult de așezare. Am pregătit 50 kg de pește pentru urs pentru a-l ajuta să se însănătoșească”.

Experții spun că urșii polari nu s-ar apropia niciodată de oameni în acest mod, dar animalul a devenit atât de disperat din cauza foamei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult