Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un turist japonez a primit permisiunea de a vizita Machu Pichu, după ce a așteptat 7 luni. El a rămas blocat în Peru

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peru a permis accesul la situl arheologic Machu Picchu pentru un singur turist japonez.

El a aşteptat aproape şapte luni pentru a putea intra în citadela incaşă după ce a rămas blocat în ţara din America Latină pe perioada pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Permiterea accesului lui Jesse Takayama la principalul obiectiv turistic din Peru a venit ca urmare a unei cereri speciale pe care a depus-o în timp ce era blocat de la mijlocul lunii martie în oraşul Aguas Calientes, pe versanţii munţilor din apropierea sitului, a declarat luni ministrul Culturii, Alejandro Neyra, transmite Agerpres.

"El a venit în Peru cu visul de a putea intra în citadela incaşă”, a declarat Neyra într-o conferinţă de presă virtuală.

"Cetăţeanul japonez a intrat împreună cu şeful Unităţii de gestionare a Machu Picchu, astfel încât să poată face acest lucru înainte de a se întoarce în ţara sa", a mai spus el.

Citește și
Picior
Descoperirea șocantă făcută de un turist, pe o plajă din Bali. Imaginea a devenit virală

Cu biletul de acces datând din luna martie, Takayama a intrat sâmbătă în ruinele citadelei construite în urmă cu peste 500 de ani, devenind astfel primul vizitator din ultimele şapte luni care a putut pătrunde în principalul obiectiv turistic din Peru. Planul său iniţial a fost să petreacă doar câteva zile în Peru pentru a vizita Machu Picchu.

Ministrul peruan a declarat că accesul la situl arheologic Machu Picchu va fi permis turiştilor locali şi străini din noiembrie, fără a preciza însă o dată. Situl va permite accesul unui număr de 675 persoane zilnic, respectiv 30% din capacitatea sa normală.

"Suntem încă în mijlocul unei pandemii. Redeschiderea sitului se va face cu toate măsurile sanitare necesare", a declarat Neyra.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult