Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr a fost ucis de leul pe care îl creștea în curte

Un bărbat care creştea doi lei fără autorizaţie a fost atacat şi ucis marţi dimineaţă de unul dintre animale, un mascul în vârstă de nouă ani, la Zdechov, o localitate din estul Cehiei, a anunţat poliţia, potrivit AFP.

"Pot confirma decesul crescătorului", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei regionale, Lenka Javorkova.

A fost deschisă o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor accidentului.

Victima, un bărbat de 34 de ani, deţinea cele două feline, masculul şi o femelă în vârstă de doi ani, fără permisiunea serviciilor veterinare locale, într-un padoc construit fără autorizaţie.

"Poliţia fost nevoită să ucidă cei doi lei prin împuşcare", a explicat purtătoarea de cuvânt.

Forţele de ordine au fost alertate de tatăl victimei, care a văzut la aproximativ ora locală 07:00 (06:00 GMT), pe o cameră de supraveghere, corpul fiului său zăcând în interiorul padocului.

Citește și
caine salvat din rau
Au salvat un câine din râul îngheţat. Ce au descoperit apoi despre animal i-a înspăimântat

Un medic venit de urgenţă la faţa locului a ''constatat moartea proprietarului'' celor două animale sălbatice, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei.

"Niciunul dintre animale nu a ieşit din cuşcă după accident, nu există pericol pentru populaţie", a dat asigurări Javorkova.

Bărbatul creştea leul mascul din 2016, iar femela, de anul trecut. Prezenţa celor două animale a provocat o reală îngrijorare la Zdechov, un sat în care locuiesc circa 600 de persoane.

În iunie anul trecut, leoaica, plimbată în lesă de proprietarul său în exteriorul ţarcului, a atacat şi rănit un biciclist.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult