Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un pui de pinguin imperial cu o greutate de peste 23 de kilograme a devenit un star pe reţelele de socializare. Cum arată

Pesto, un pui de pinguin imperial cu o greutate impresionantă şi alura unei jucării de pluş, a devenit vedeta acvariului australian în care trăieşte şi, totodată, un star pe reţelele de socializare, informează AFP.

Cu cele 23,5 de kilograme ale sale, Pesto, în vârstă de nouă luni, cântăreşte deja de peste două ori mai mult decât părinţii lui - Tango şi Hudson - la un loc, care au fiecare o greutate de aproximativ 11 kilograme.

Datorită unui regim alimentar ce include până la 25 de peşti pe zi, corpolenţa deja impresionantă a puiului de pinguin imperial va creşte şi mai mult, a declarat Emily Thornton, şefa îngrijitorilor de pinguini de la Aquarium Sea Life din Melbourne.

Pesto, care are deja un număr important de fani pe reţelele de socializare, este cel mai mare pinguin care a trăit vreodată la Aquarium Sea Life din Melbourne.

Silueta rotundă a lui Pesto, care seamănă cu o minge mare de puf maro, este imediat recunoscută atunci când puiul se plimbă pe gheaţă alături de semenii lui.

Citește și
pinguin
Un pinguin complet alb, descoperit în Antarctica. Ce spun specialiștii despre șansele lui de supraviețuire

Puiul de pinguin imperial este sociabil, curios, încrezător şi interacţionează adeseori cu ceilalţi pinguini şi cu paznicii săi, a precizat Emily Thornton.

În pofida multitudinii de chipuri umane şi a camerelor video îndreptate spre ţarcul său, Pesto rămâne "umil" în faţa celebrităţii sale recent dobândite, a precizat ea.

El este "atât de orientat către hrană", încât menţinerea sa într-o poziţie nemişcată pe cântar, pentru a-i înregistra greutatea, poate fi uneori o provocare.

O înregistrare video publicată de acvariul australian pe TikTok, ce arată două angajate executând un număr de dans în spatele lui Pesto rămas impasibil, a strâns 4 milioane de vizionări.

Avantaje într-o natură ostilă

Puful lui Pesto este deosebit de "dens", o protecţie indispensabilă pentru ca puii de pinguin să poată rezista la temperaturile glaciale din Antarctica.

Talia sa mare reprezintă de asemenea un avantaj, deoarece, în sălbăticie, puii mai mici sunt expuşi la riscul de a fi mâncaţi de păsări de pradă.

Moştenirea genetică joacă şi ea un anumit rol, strămoşii lui Pesto fiind printre cei mai mari şi mai vechi pinguini pe care acvariul australian i-a găzduit de-a lungul anilor.

"Are cu adevărat o stare bună de sănătate", a declarat Emily Thornton, subliniind că "puii pot să devină chiar mai mari decât el" în natura sălbatică.

Pesto îşi va pierde în curând puful pentru a-şi dobândi penele de adult, pata galbenă caracteristică pe cap şi aspectul ce evocă un frac negru şi alb al pinguinilor imperiali din Antarctica.

"Acest proces consumă multă energie şi apetitul său va scădea mult după aceea", a explicat Emily Thornton.

Pinguinii imperiali trăiesc în Antarctica, iar populaţia lor rămâne relativ stabilă, cu aproximativ 1,6 milioane de cupluri reproducătoare.

Potrivit lui Emily Thornton, schimbările climatice nu au afectat deocamdată habitatul natural al pinguinilor imperiali.

În secolele al XIX-lea şi al XX-lea, populaţiile de pinguini imperiali aproape au dispărut, deoarece aceste vieţuitoare erau vânate în mod intensiv pentru carnea şi grăsimea lor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult