Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un pescar din Galați a prins un somn uriaș, de 95 de kg, apoi l-a eliberat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un pescar din Galați se poate lăuda cu o captură record. Omul a reușit să prindă un somn uriaș, care măsoară aproape 2 metri și jumătate și aproximativ 95 de kilograme.

Mihai are 53 de ani și este pasionat de pescuit. Spune că, pentru a obține un astfel de trofeu, ai nevoie de multă îndemânare, dar și de mult noroc. A reușit să prindă somnul uriaș folosind ca momeală un caras de 20 de centimetri.

Mihai Boșneag, pescar: „Pur și simplu s-a ridicat la sunetul produs de clonc. Fără să stea pe gânduri a înghițit carasul. 2 m 45 a avut. Ar trebui să aibă undeva între 90 95 kg. E cel mai mare somn eliberat de mine.”

Pescarul spune că un pește atât de mare are prea multă grăsime și nu este chiar bun de mâncat. L-a eliberat într-o zonă ferită de pescarii comerciali, mai ales că era femelă și urmează să depună icre peste câteva luni.

Adrian Alexandru, director AJVPS Galați: „Braconajul este în floare pe acest segment de Dunăre și mai ales pe toate apele curgătoare din România. Din punctul meu de vedere, a procedat foarte corect și a reușit să aducă un plus echilibrului din natură atâta timp cât acest pește era femelă.”

Citește și
Somn African
Somnul african, o specie invazivă, descoperită în Delta Dunării. „Merge pe uscat cu aripile din faţă”

Mulți pescari spun însă că nu și-ar dori să prindă pești atât de mari.

Bărbat: „Eu nu vreau așa de mare. Mai mic, eu mă mulțumesc cu cei mai mici.” Bărbat: „Cred că sunt rari pentru că nu s-a făcut o protecție specială, nu au fost protejate și s-a braconat foarte mult. De azi dimineață am prins două guvide așa micuțe pe care l-am aruncat în apă.”

În Galați și alți pescari se pot lăuda cu capturi de excepție. În urmă cu 2 ani, un pensionar a reușit să prindă un pește de aproape 3 metri lungime, iar alții s-au trezit cu 2 somni uriași în undițe, care au fost, la rândul lor, eliberați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult