Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un jandarm din Iași are liber de la instanță să-și bată soția. De ce judecătorii nu i-au acordat ordin de protecție femeii

O femeie din Iași bătută de soțul ei, jandarm de profesie, nu a obținut de la instanță ordin de protecție împotriva acestuia, după ce judecătorii au considerat că actele de violență nu sunt suficient de grave.

Incidentul a avut loc pe 20 noiembrie, când între jandarm și soția lui a izbucnit un conflict spontan, legat de cheltuielile zilnice, precum și de faptul că femeia băuse în acea zi 2-3 pahare, după cum a mărturisit aceasta, scrie Ziarul de Iași.

Bărbatul a prins-o de păr și a lovit-o, certificatul medico-legal eliberat ulterior evidențiind numeroase urme de lovituri pe antebraţe, specifice situaţiilor în care victima încearcă să se apere, dar şi o lovitură în faţă şi urme de degete pe gât.

Femeia a apelat la ajutorul surorii sale şi a chemat poliţia. Ulterior, cazul a ajuns în instanţă, femeia cerând emiterea unui ordin de protecţie pe o durată de şase luni, în timp ce soţul a contestat şi ordinul provizoriu eliberat de poliție.

 

Citește și
Crimă înfiorătoare în Iași. O femeie a fost ucisă de propriul fiu, chiar de ziua ei
Un fost polițist din Iași a obținut ordin de protecție împotriva soției sale, apoi a omorât-o
”Astfel de hotărâri golesc de sens protecția oferită de lege”

 

Surprinzător, însă, Judecătoria Iași a respins ambele cereri, apreciind că actele de violență comise de jandarm împotriva soției sale nu sunt suficient de grave.

„În cauză nu au fost dovedite săvârşirea unor acte de violenţă de intensitate suficient de ridicată pentru a justifica emiterea ordinului de protecţie”, au considerat judecătorii. Decizia finală aparţine însă Tribunalului Iași, care au analizat marți cazul.

”Astfel de hotărâri golesc de sens protecţia oferită de lege. Mesajul transmis societăţii de magistrat este unul foarte grav, cu atât mai mult cu cât au existat numeroase cazuri în care victimile violenţei şi-au pierdut viaţa”, a comentat Simona Bădăluţă, avocata femeii.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult