Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a fost la un pas de moarte din cauza unui fir de păr crescut sub piele. „Ucigașul tăcut” l-a băgat în comă

Un bărbat care a dezvoltat o infecție în sânge a ajuns în comă și a fost declarat în moarte cerebrală după ce a încercat să își îndepărteze un fir de păr încarnat de pe picior.  

Steven, al cărui nume de familie și vârstă nu au fost dezvăluite, a fost diagnosticat cu septicemie ca urmare a infecției suferite la sfârșitul anului 2022, conform unor clipuri postate de sora sa, Michelle, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Sepsisul este o reacție extremă a sistemului imunitar al organismului la o infecție. Supranumită „ucigașul tăcut”, aceasta poate declanșa rapid o serie de complicații care pun viața în pericol, inclusiv insuficiența organelor și, dacă nu este tratată, moartea.

Steven a dezvoltat această afecțiune ca urmare a unei infecții pe care a făcut-o în timp ce încerca să-și îndepărteze părul crescut în zona inghinală.

Citește și
ziua mondiala a rinichiului
(P) Ziua Mondială a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic și tratament este esențial pentru sănătatea rinichilor

Șocul septic a dus la o serie de complicații alarmante, inclusiv cheaguri de sânge, pneumonie, insuficiență de organe și sindromul de insuficiență respiratorie acută (ARDS).

Medicii au descoperit apoi că infecția bacteriană septică ajunsese la inimă și „o distrusese”, a povestit sora bărbatului, dar nu a putut fi supus unei intervenții chirurgicale deoarece starea sa era mult prea critică.

Din cauza tuturor complicațiilor, Steven, soț și tată, a fost intubat și plasat într-o comă indusă din punct pentru a încerca să îi permită corpului său să se vindece.

Sora lui a mai precizat că medicii l-au declarat în moarte cerebrală și i-au dat o șansă de supraviețuire de patru procente.

Însă, după o lună și o multitudine de proceduri și tratamente, Steven a ieșit din comă fără leziuni cerebrale și de atunci și-a revenit aproape complet.

Pe parcursul lunii în care Steven a fost în comă, a fost supus la numeroase terapii pentru a-și trata afecțiunile. Steven a fost supus unei operații pe cord deschis pentru a repara leziunile suferite din cauza septicemiei.

De asemenea, medicii i-au introdus drenaje în piept pentru a elimina excesul de lichid care exercita presiune asupra inimii și plămânilor, îndepărtând mai mult de un galon de lichid. Steven și-a revenit aproape complet din această călătorie și s-a întors acasă.

Sora lui a arătat în mai multe videoclipuri că este capabil să meargă și să vorbească și se bucură din nou de hobby-urile sale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult