Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Iași a primit 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru că a mâncat o ciorbă rădăuțeană

Un bărbat din Iași a primit un an în plus de închisoare și va sta 3 ani și 4 luni după gratii pentru că a ieșit din casă în timp ce se afla în arest la domiciliu, deoarece i s-a făcut poftă de o ciorbă rădăuțeană.  

Un bărbat de 39 de ani din Iași va face 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru că s-a dus să mănânce o ciorbă de burtă, scrie Ziarul de Iași. Oricât ar părea de absurd, explicația este foarte simplă.

Bărbatul se afla în arest la domiciliu din martie 2022, după ce a fost trimis în judecată într-un dosar de furt calificat. Într-o zi, mama unui prieten i-a spus că a făcut ciorbă rădăuțeană, iar bărbatului i s-a făcut o asemenea poftă, încât nu s-a mai putut abține și a plecat să mănânce și el un castron de ciorbă.

O coincidență teribilă face ca exact după ce a mâncat ciorba să fie sunat de un vecin, care l-a anunțat că îl caută polițiștii, veniți să vadă dacă respectă măsura arestului la domiciliu.

Pofta pentru ciorba rădăuțeană i-a adus un an în plus de închisoare, cu executare, pentru evadare

S-a întors imediat acasă, unde s-a întâlnit cu oamenii legii, care i-au întocmit acum dosar penal pentru evadare, întrucât și arestul la domiciliu este o formă de detenție.

Citește și
carti mancare
Rețetele românești bizare din cărțile de bucate. Cum ajung străinii să gătească ciorbă rădăuțeană cu porcușor de Guineea

Codul Penal pedepsește evadarea cu închisoarea pe un termen cuprins între 6 luni și 3 ani, iar bărbatul și-a recunoscut fapta, așa că magistrații Judecătoriei Iași s-au arătat oarecum îngăduitori.

I-au acordat ”doar” un an în plus de închisoare, dar au transformat apoi totalul de 3 ani și 4 luni în pedeapsă în regim de detenție. Sentința Judecătoriei nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult