Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat diagnosticat cu septicemie a murit după ce a așteptat 15 zile să primească un pat într-un spital

Un bărbat, diagnosticat cu septicemie în noiembrie, a murit după ce timp de 15 zile a așteptat să poată primi un pat într-un spital.

De-a lungul vieții sale, Dale Weeks a fost caractizat de familia și prietenii din Iowa drept „un vecin bun”, un om care ar face orice pentru oricine. În momentul în care a fost diagnosticat cu septicemie, atât el cât și familia sa au sperat că va primi îngrijiri medicale imediat și că vor putea petrece cu toții sărbătorile.

Însă, într-o vreme în care pacienții bolnavi de Covid-19 au umplut din nou spitalele din cauza variantei Omicron, găsirea unui pat gol într-un spital care să-l poată trata a fost dificilă, potrivit The Washington Post.

Bărbatul a fost tratat la un spital mic din mediul rural. A așteptat 15 zile să fie transferat la o unitate medicală mai mare, cu mai multe opțiuni de tratament. Spitalele din Iowa nu au avut un pat liber pentru Weeks ca urmare numărului foarte mare de pacienți nevaccinați.

„A fost foarte frustrant să ni se spună că nu există niciun pat liber. Am vorbit la spitale de mai multe ori pe zi: de ce nu îi pot oferi un pat? Era pur și simplu un blocaj”, a spus Jenifer Owenson, una dintre fiicele bărbatului.

Citește și
vaccin femeie in varsta
Primii oameni din lume care primesc a patra doză de vaccin Pfizer: "Nu mă simt ca un porcuşor de Guinea"

După ce, într-un final, Weeks era pregătit de operație, două săptămâni mai târziu de la diagnosticare, starea sa s-a înrăutățit. Bărbatul a murit pe 28 noiembrie, la 78 de ani, în urma complicațiilor, după operație.

Anthony Weeks, fiul său, a transmis că familia sa consideră că tatăl lui, vaccinat cu cele trei doze, a fost o victimă indirectă a pandemiei și că ar fi supraviețuit dacă ar fi fost primit imediat într-un spital mai mare care să aibă un pat disponibil.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult