Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a planificat „crima perfectă” plantând canabis în mașina soției știind că ar putea fi condamnată la moarte

Planul lui Tan Xianglong a eșuat atunci când soția sa s-a dus să verifice mașina, după ce a primit o alertă de la aplicația mobilă cu cameră de bord, și și-a dat seama că acesta zăbovea în jurul vehiculului ei.

Tan Xianglong, în vârstă de 37 de ani, a plantat ceea ce credea că este mai mult de o jumătate de kilogram de canabis între scaunele pasagerilor din spate ale mașinii soției sale, presupunând că este suficient pentru a justifica pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri, potrivit BBC.

Singapore are unele dintre cele mai dure legi antidrog din lume, despre care guvernul spune că sunt necesare pentru a descuraja infracțiunile legate de droguri. Cu toate acestea, mai puțin de jumătate din substanța plantată de bărbat s-a dovedit a fi canabis. Restul a fost material de umplutură.

Bărbatul intenționa să o sperie pe femeie și, de asemenea, să îi creeze probleme cu legea, potrivit documentelor judiciare. El a fost condamnat joi la trei ani și 10 luni de închisoare pentru posesie de canabis. Instanța a luat în considerare și o a doua acuzație de plantare ilegală de probe.

Tan și soția sa s-au căsătorit în 2021 și s-au despărțit un an mai târziu. Ei nu au putut depune o cerere de divorț deoarece Singapore permite acest lucru doar cuplurilor care au fost căsătorite timp de cel puțin trei ani. Bărbatul credea că i s-ar putea acorda o excepție de la această regulă dacă soția sa ar avea cazier. În discuțiile pe Telegram cu o prietenă, de anul trecut, bărbatul a declarat că a pus la cale „crima perfectă” pentru soția sa.

Citește și
Dana Marijuana
Dana Marijuana, testată pozitiv la droguri în timp ce era la volan, în 2 Mai. Surse: Ar fi consumat amfetamină și canabis

Pe 16 octombrie, el a cumpărat o cantitate mare de cannabis pe care a cântărit-o pentru a se asigura că depășește 500 g, iar a doua zi a pus-o în mașina ei.

Bărbatul se pare că nu a luat în considerare faptul că mașina soției sale era echipată cu o cameră video, care i-a trimis o notificare pe telefon prin care o atenționa cu privire la un „accident în parcare”.

Când a verificat imaginile live, și-a văzut soțul plimbându-se în jurul mașinii sale și l-a reclamat la poliție pentru hărțuire. În cursul anchetei, poliția a percheziționat mașina, a găsit drogurile și a arestat-o pe femeie.

Dar, după ce nu au găsit nicio dovadă incriminatoare împotriva ei, ancheta s-a îndreptat către bărbat, și l-au arestat. Avocatul lui bărbatului a încercat să argumenteze că acesta suferea de depresie atunci când a comis fapta, însă instanța a respins acest argument, citând constatările medicilor potrivit cărora nu suferea de nicio tulburare psihică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult