Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pățania unui bărbat care și-a cumpărat o mașină second hand, dar după două luni a rămas fără ea. Făcuse și împrumut bancar

Un bărbat din Rogersville a cumpărat o camionetă la mâna a doua, din 2019, dar două luni mai târziu autoritățile i l-au confiscat pentru că figura ca fiind un vehicul furat.

Don Berndt, în vârstă de 20 de ani, a declarat pentru News Channel 11 că nu numai că și-a vândut fosta mașina pentru a face tranzacția, dar a luat și un împrumut de 40.000 de dolari, pe care încă îl mai achită.

Tânărul a declarat că anchetatorii aveau ecusoane și documente pentru autoturism, cu un alt număr de identificare. El spune că anchetatorii s-au uitat prin vehicul și au reușit să găsească numărul original sub bord.

S-a dovedit că nici măcar nu era din 2019: era un F-250 din 2017 raportat ca fiind furat din Atlanta, Georgia, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de siguranță și securitate națională din Tennessee.

Frustrat și șocat, bărbatul a spus că s-a gândit: „Cu siguranță, dealerul va rezolva situația”. Dar, din păcate, lucrurile nu s-au întâmplat așa.

Citește și
Politie
Trei copii de 15 ani din Bacău au fost urmăriţi în trafic de poliţişti după ce au furat o mașină

Bărbatul a intentat un proces împotriva reprezentanței, precum și o plângere la Departamentul de Comerț și Asigurări din Tennessee.

În proces, bărbatul susține că reprezentanța ar fi trebuit să știe să verifice dacă există mai multe numere de identificare a vehiculului și solicită, printre altele, un proces cu juriu și daune de 125.000 de dolari.

„Ai crede că ei verifică aceste lucruri în fiecare zi; cumpărarea și vânzarea de vehicule, așa că, mai ales un dealer mare ca Chaparral, ar trebui să știe dacă VIN-ul este fals. Însă ei mi-au spus că eu sunt singura victimă în această situație”, a mai precizat tânărul.

Deși nu a putut comenta în fața camerei din cauza litigiului în curs de soluționare, președintele și directorul executiv al companiei care a vândut camioneta, Freddie Gonzalas, a declarat la News Channel 11 prin telefon că unele dintre acuzațiile din proces sunt eronate, însă va face „toate eforturile pentru a îndrepta lucrurile”.

Directorul a mai spus că în 31 de ani de activitate acest lucru nu s-a întâmplat niciodată și că au schimbat deja procedura de verificare a mai multor VIN-uri pe vehicule, și speră să rezolve acest caz înainte de a ajunge la proces.

Și, într-adevăr, asta este tot ce spune tânărul că își dorește.

„Sper doar să nu i se mai întâmple nimănui altcuiva. Trebuie să rezolve lucrurile, să facă ceea ce trebuie”, a spus tânărul.

Între timp, compania a intentat, de asemenea, propriul proces împotriva femeii din Kingsport despre care se spune că le-a vândut camionul.

Avocatul ei, Jeff Miles, a declarat că aceasta a cumpărat camionul de la un proprietar privat din Carolina de Sud, fără să știe că era furat. Avocatul ei a declarat că intenționează să depună o plângere similară împotriva acelui vânzător.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult