Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un băiețel în vârstă de un an din Ghana a fost numit cel mai tânăr pictor din lume. Ce a declarat mama copilului. FOTO

Un băiețel din Ghana a fost recunoscut oficial ca fiind cel mai tânăr pictor de sex masculin din lume a declarat pentru BBC mama sa, care a spus că este mândră de abilitățile artistice ale fiului său și speră că acesta va cuceri lumea artei.

Ace-Liam Nana Sam Ankrah a reușit incredibila performanță la vârsta de un an. „Știe deja ce culori se completează între ele”, a declarat mama sa, Chantelle Kuukua Eghan, care și ea este artistă de opt ani.

Mama lui a spus că și-a dat seama pentru prima dată de talentul băiețelului când avea doar șase luni.

Copilul a fost premiat oficial cu acest titlu lunea trecută, după cinci luni de așteptare pentru ca Guinness World Records (GWR) să ratifice încercarea lor. „Când am deschis e-mailul, am îngenuncheat și i-am mulțumit lui Dumnezeu”, a declarat mama copilului pentru BBC.

Pentru a se califica în rândul celor care se află în competiție pentru record, GWR a declarat că băiețelul trebuia să facă parte dintr-o expoziție profesională deschisă publicului și să își vândă lucrările. Mama copilului a mai povestit că lucrarea trebuia să fie realizată la un standard profesional și să fie prezentate dovezi că a fost făcută pe cont propriu.

Citește și
johnny depp
Câți bani câștigă Johnny Depp din artă. Actorul a strâns o avere

Lucrarea copilului a fost expusă la Muzeul de Știință și Tehnologie din capitala Accra, din decembrie anul trecut până la începutul lunii ianuarie. El a vândut nouă dintre cele 10 piese expuse și a primit chiar și o comandă din partea primei doamne, Rebecca Akufo-Addo, care a participat la expoziție.

Băiețelul, care împlinește doi ani în iulie, a vândut până acum 15 tablouri de-a lungul carierei sale și urmează să organizeze în curând o licitație.

Intrarea copilului în lumea artei a fost inițial neintenționată. Mama lui a spus că s-a împiedicat de una dintre picturile sale. Fiind o mamă singură, avea nevoie să îl țină ocupat pe băiat în timp ce ea lucra.

„Cum să jonglez cu pictura și să cresc un copil?”, se gândea ea. Ingeniozitatea a lovit, iar ea a întins o pânză pe podea, a pus niște vopsea pe ea și l-a lăsat să se joace, iar rezultatul a fost unul uluitor.

„A fost atât de intrigat de culorile vii”, a spus ea. Prima sa capodoperă a fost numită, pe bună dreptate, The Crawl. Măiestria băiatului se definește prin culori strălucitoare și vopsea acrilică pentru a crea imagini abstracte dinamice. „Picturile sale arată o persoană intrigată de descoperirea lucrurilor”, a declarat doamna mama lui.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult