Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turiștii au ales să-și petreacă ultimul weekend de iarnă pe pârtii. Turist: „Am venit din Dubai. E nemaipomenit”

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o zi plină la munte, cu zăpadă încă suficientă pentru finalul iernii. În Poiana Brașov, mii de oameni s-au înghesuit pe pârtiile care au rezistat eroic la opt grade, cât arătau termometrele în miezul zilei.  

La Sinaia, din cauza vântului puternic, toate instalațiile de transport pe cablu au fost oprite. În schimb, în Munții Șureanu, din județul Alba, iarna mai are multe de arătat.

Deși a bătut cu putere, vântul a fost cald în Masivul Postăvaru, iar turiștii au putut zăbovi în voie pe zăpada care încă măsoară o jumătate de metru.

Un tânăr vine dintr-o țară în care nu se poate schia decât în spații uriașe, închise, cu temperaturi constante, iar tarifele sunt de ordinul miilor de dolari pe zi. Turist din Dubai: „Am venit din Dubai. E nemaipomenit pentru mine aici, pentru schi, pentru zăpadă. Brașovul este minunat”. Cei care au venit cu mașina din București doar pentru o zi, au pierdut jumătate din ea pe drum, în aglomerația de pe DN1. Turist: „În total, pe drum, vreo șapte, opt ore, dacă prindem liber, iar aici vreo cinci, șase ore maximum. Mai mult pe drum decât aici”. Bucuroși de zăpadă, mulți au urcat pe jos, prin nămeți, până în vârful muntelui. Turist: „În ultima perioadă nu am mai făcut mișcare și simțeam nevoia să mai dăm kilogramele jos”.

În Sebeș, pe creasta muntelui, este încă zăpadă

Citește și
sugas bai
Avem un potențial balnear uriaș, dar nu-l valorificăm. Stațiunea în care ar merge toți, dar are doar 20 de camere de cazare

În alt colț al țării, la 80 de kilometri de Sebeș, pe creasta muntelui încă este zăpadă din belșug. Pe domeniul schiabil Șureanu au fost amenajate 12 pârtii, care se întind pe mai bine de 11 kilometri. Curajoșii își pot testa plăcile dacă aleg traseele prin pădure, iar începătorii învață să schieze în zonele special amenajate.

Reporter: Cât ați făcut din București până aici?

Turist: „Șase ore, dar a meritat fiecare oră. Mai ales pentru atmosferă, pentru pârtii, oamenii sunt altfel, pârtiile sunt mai libere și contează foarte mult”.

Turist: „Este un domeniu frumos, nouă ne place, multă zăpadă, pârtie nouă. Decât să stai două ore și jumătate în trafic și să nu schiezi, mai bine aici și stai 20 de minute”.

Fetiță: „Mi se pare chiar fain aici, nu sunt cozi imense. Foarte frumos, când ajungi sus de tot e splendid”.

Turistă: „Pentru noi a fost o surpriză plăcută. Venim cu prieteni care, de obicei, merg în Austria, în Italia și lor le place”.

Radu Necula, instructor de schi: „Foarte multe cereri. Din păcate, pentru turiști nu suntem foarte mulți monitori, și ar trebui cumva să se programeze din timp. Orele sunt undeva între 120-150 de lei pe oră”.

Un abonament de o zi pentru urcarea cu telescaunul sau teleschiul costă 150 de lei pentru adulți și 120 de lei pentru copii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult