Târg gastronomic în Ținutul Buzăului: pizza cu afumături, sarmale cu carne de capră și ciorbă de babic
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cei care si-au făcut drum până la Festivalul de mâncare gătită lent din produse locale au gustat și din această ciorba la ceaun, făcută cu babic - un produs din zona Buzăului. Ori sarmale cu carne de capră, felii de pizza cu afumături și branzeturi maturate, românești. Violeta Tătăruș – producător local: „Avem brânzeturi maturate de la 30 de zile până la 90 de zile plus. Aici avem varianta cu amestec oaie vacă, varianta cu trufă, cu nucă, cu lavandă." Pentru că în zonă se găsesc și trufe, aceste delicatese nu puteau lipsi de la festival. Au fost servite sub forma unor shot-uri dulci, de exemplu. Juranda Kirschner – chef: „Ne-am gândit să facem un cappuccino de trufe, este la bază o supă cremă din mai multe feluri de ciuperci în care adăugăm trufe la sfârșit." Turistă: „Am venit pur și simplu să ne bucurăm de târgul ăsta, să vedem că există oameni frumoși care fac lucruri minunate și normal că o să și cumpărâm." Turistă: „Mi se pare foarte frumos, original, autentic, cu mult verde, cu spațiu, discret, select, cred că ăsta este cuvântul potrivit, cu chestii noi care nu s-au făcut până acum în Buzău." Evenimentul reuneşte fermieri, producători de alimente, pensiuni agroturistice şi restaurante de pe teritoriul Geoparcului Internaţional UNESCO Ţinutul Buzăului şi din împrejurimi. Târgul gastronomic se ține timp de 2 zile, în fiecare lună de vară.