Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târg de mâncare tradițională la Iași. Brânza și salatele au fost printre cele mai cumpărate produse

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Iași, oamenii au combinat plimbarea de seară cu un târg de bucate tradiționale. Unii s-au răcorit cu o limonadă rece, în timp ce alții și-au făcut provizii pentru acasă. Brânza și salatele au fost printre cele mai cumpărate produse.

Puțin după lăsarea serii, oamenii au ieșit la plimbare prin Grădina Palas din Iași. Mulți s-au oprit la un târg cu mâncare și au stat la coadă pentru o limonadă cu "personalitate", ce a avut un gust unic. Familie: „Foarte, foarte bun. El bea cel mai mult (n.r. copilul). Mi-am luat trei sticluțe: una cu ghimbir și mentă, una cu căpșuni și una cu zmeură” Și preparatele făcute după rețetele bunicilor i-au atras pe mulți. Femeie: „Am cumpărat alivenci pentru că am vrut să-mi aduc aminte exact de copilărie.” Între timp, unii și-au făcut provizii pentru acasă. Bărbat: „Niște brânză topită, câte puțin din fiecare. O mămăliguță cu niște brânză de burduf merge super bine.” Femeie: „E normal să cumpărăm de la ai noștri întâi.”

Reporter: Ce v-a făcut cu ochiu cel mai tare?

Femeie: „Brânzica. Am luat caș.” Inclusiv salatele s-au vândut foarte bine. Vânzătoare: „Cea mai apreciată a fost salata de morcovi dulci, ușoară. Și salata de dovlecel iarăși o salată foarte, foarte apreciată. Sunt salate marinate, artizanale, după rețete basarabene." Târgul a cuprins și ateliere pentru copii, ori sesiuni de degustare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult