Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târg de joburi la Ploiești pentru ingineri și tehnicieni. Doritorii nu se înghesuie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Proaspăt absolvenți de facultate sau încă studenți, tinerii sunt vânați de angajatori. Mai ales inginerii sau cei de la alte specializări tehnice.

La universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești a fost organizat un târg de joburi, la care 50 de societăți importante din domeniul petrolier, dar și cel al construcțiilor, au pus la bătaie sute de locuri de muncă pentru studenți.

Firmele încearcă să îi convingă pe tineri cu salarii motivante și bonusuri atractive. La deschiderea târgului, angajatorii păreau a fi mai numeroși decât tinerii dispuși să se angajeze. O societate din Ploiești, de exemplu caută de multă vreme ingineri.

Ioana Constantinescu, - angajator: „Problema este că această generație accepta mai greu niște condiții, se angajează, nu stau mai mult de o lună, două, trei deși ofertele noastre sunt mulțumitoare.”

La un alt stand, reprezentanţii unei societăţi i-au învăţat pe tineri cum să lase un CV cu ajutorul noii tehnologii.

Citește și
bursa munca
Interesul românilor pentru bursa locurilor de muncă: “Eu venii așa, să văd care e treaba”

„Citesc codul, intru în site, am toate poziţiile deschise, atașez cv-ul și am completat, cv-ul ajunge la noi” au explicat aceștia.

Angajator: „Căutam ingineri, începând cu ingineri stagiari, în mecanică construcții, tehnologi pe diverse domenii, dar mergem și pe analiști financiari, economiști, nevoia de forță de muncă este continuă.”

Chiar și companii din Europa și-au trimis reprezentanți la acest târg. Este și cazul unei mari firme de construcții din Germania. Vrea în primul rând 10 ingineri constructori, dar și automatiști, IT-ști și chiar maiștri - tehnicieni sau sudori.

Lucian Bolgiu, angajator: „Vor lucra în Germania, suntem axați pe construcții industriale, pe tot ce înseamnă rafinărie, parcuri chimice. Pentru început, un inginer pleacă de la 3500 net, are şi cazarea asigurată transport şi celelalte, laptop”

Andrei Cătălin Drilă – student: „Da, m-ar tenta pentru că sunt mai bine plătite ca în România.”

Alexandra Petre - Camera de Comerț și Industrie Prahova: „Se găseşte mai greu un angajat care să fie mulţumit de ce oferă angajatorul, angajatorul găsește mai greu o persoană care să se plieze exact pe cerințele jobului.”

Cei mai mulți studenți caută locuri de muncă cu jumătate de normă.

Cristiana Radu – studentă: „Aș fi dorit să găsesc în primul rând aici un internship pe bază de programare însă nu am găsit.”

Student: „Ceva în IT or de web, ori de calculatoare, cred sau de automatică. Ce contează în primul rând, salariul? Nu că sunt student în anul I și nu prea aș putea să lucrez.”

Din păcate, la finalul târgului, puțini angajatori au găsit candidatul ideal pentru joburile vacante.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult